Kuća i vrt

Biljka čarobnog izgleda, privlači novac i sreću ukoliko procvjeta

Biljka čarobnog izgleda, privlači novac i sreću ukoliko procvjeta
Foto: Print Screen/Instagram | Biljka čarobnog izgleda, privlači novac i sreću ukoliko procvjeta

Biljke u prostor donose posebnu energiju, što zna svako ko ih njeguje, ali neke se izdvajaju i po svojim feng šui svojstvima. Jedna od njih je klivija – sobna biljka sa mesnatim i velikim zelenim listovima i čarobnim cvijetom, najčešće narandžaste boje.

Cvjeta jednom godišnje, najčešće u proljeće, a njen cvijet je u obliku trubice, biljci daje posebnu egzotičnu ljepotu. Kada procvjeta, to simbolično znači da u vašu kuću uskoro stižu dobre vijesti.

Međutim, da bi klivija uopšte procvjetala, potrebna je adekvatna njega. Prija joj sjeverna strana u kući, a nikako je ne treba izlagati jakim sunčevim zracima. Prija joj sobna temperatura, a ne treba je zimi držati na temperaturi nižoj od 10 stepeni.

Biljka se zaliva po potrebni, uopšte nije zahtijevna. Zimi se zaliva na oko 20 dana, dok tokom ljeta i proljeća treba zalivati češće. Prihranjuje se tečnim đubrivom od marta do septembra, kao i u februaru kada se formiraju cvjetni pupoljci. Mlade klivije se presađuju svake godine na proljeće kad stane cvjetanje u veću saksiju. Klivija se može razmnožavati dijeljenjem velikih biljaka, odnosno, odvajanjem mladica nakon cvjetanja, a može se razmnožiti i sjemenom.

Klivija zauzima svoje mjesto u istočnoj filozofiji feng šuija. Smatra se da je njena aura dragocijena i posebna i da zrači nevjerovatnom energijom. Postoje određena feng šui pravila za ovu srećnu biljku.

Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, jaka energija cvijeta može uticati na snove i uzrokovati nesanicu. Biljka jeste idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imaće blagotvoran uticaj na okolinu i eliminisati negativnosti. A ako stavite nekoliko novčića u njenu saksiju, to može privući prosperitet u kuću i poboljšati porodično blagostanje.

Ako je cvijet prestao da cvjeta ili se iznenada osušio, prema feng šuiju, to može ukazivati na troškove, negativne promjene i gubitke.

(NovostiMagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije