U Banjaluci procvjetala biljka koja cvjeta svakih 50 godina

Anja Matarugić

Biljku drvo života, odnosno Yucca, kako joj je latinski naziv, naslijedila sam od majke, a ona ju je dobila od svoje strine. Nisam puno znala o ovoj izuzetno izdržljivoj biljci, koja mi je draga jer je dar od moje majke. Kad sam prije nekoliko sedmica vidjela da na stabljici dugoj preko 160 centimetara raste cvijet, zainteresovala sam se da saznam više i iznenadila se podatkom da ova biljka cvjeta jednom u 50 godina, priča Ljiljana Malić, Banjalučanka u čijem domu ovih dana raste i pupa ovaj neobični i izuzetno rijetki cvijet.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Renci

I ja sam imala drvo života koje je procvjetalo nakon 6 godina.

pikaso

Ih ih ih ....čuj jednom u 50 godina ....znači nećeš ga više nikad vidjeti procvjetalog......haha...pojedi ga ko zna možda je nešto čudotvorno pa možda poživiš vječno...ahahaha