Kuća i vrt

Čemu služi fioka ispod rerne

Čemu služi fioka ispod rerne
Foto: Pixabay/mgattorna | Čemu služi fioka ispod rerne

Dok su funkcije ploče za kuvanje i rerne prilično jasne, postoji jedan dio rerne za koji mnogi ne znaju za šta služi - radi se o fioci ispod rerne.

U mnogim kuhinjama ploča za kuvanje i rerna su zajedno u jednom uređaju.

Prije nego što saznate odgovor na ovo pitanje, treba da provjerite kakvu fioku imate. Ispod rerne se mogu nalaziti dvije vrste fioka: fioka za zagrijavanje i fioka za odlaganje stvari.

Fioka za zagrijavanje

Fioka za zagrijavanje je fioka koja održava hranu toplom. U zavisnosti od modela rerne, postoje dva različita načina za provjeru funkcije ove fioke. Prvo pronađite upravljačku ploču svoje rerne. Unutar nje se najčešće nalazi poseban dio gdje se može kontrolisati temperaturu u fioci rerne. Takođe, u nekim fiokama se nalazi dugme za regulaciju temperature. Ukoliko ni to nemate u svojoj fioci rerne, onda je ona za odlaganje stvari.

Za šta možete da koristite fioku za zagrijavanje?

Ako imate rernu s fiokom za zagrijavanje, postoje različite namjene za nju. Međutim, treba imati na umu da ona nije dodatni prostor za kuvanje. Fioke za zagrijavanje trebale bi da se koristite samo za zagrijavanje hrane. To je zato što je temperatura fioke ograničena, pa je kuvanje hrane u tom prostoru jako teško.

Temperature u fioci za zagrijavanje se razlikuju u zavisnosti od modela rerne, stoga svakako provjerite uputstvo za upotrebu.

Fioka za zagrijavanje savršena je ako želite da jelo održite vrućim dok završavate kuvanje ostatka obroka. Takođe se može koristiti za narastanje tijesta za hljeb, kiflice i tome slično. Kako god da koristite fioku za zagrijavanje, to je odličan prostor koji će dobro doći u svakoj kuhinji.

Fioka za odlaganje stvari

Ako u fioka nema funkciju zagrijavanja onda ona služi za odlaganje stvari poput plehova za pečenje, kalupa za mafine, manjih tiganja i tome slično.

Važno je samo da to je to što tu odlažete bezbjedno. Iako se u toj fioci ne nalaze grijači, treba imati na umu da je izvor toplote blizu, pa se može prenijeti i u fioku. Izbjegavajte da u njoj čuvate plastične folije i druge predmete koje toplina može da ošteti.

(Magazin novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije