Kuća i vrt

Dašak tropskih krajeva u vašem domu

Dašak tropskih krajeva u vašem domu
Foto: N.N. | Dašak tropskih krajeva u vašem domu

Želite nešto promijeniti u svom domu? Uz nekoliko malih trikova donesite osjećaj ljeta i sofisticiranost tropskih krajeva u svoj dom slažući i kombinujući prirodne materijale i profinjene detalje nadahnute zelenilom i džunglom.

Zahvaljujući "toplom" izgledu sa prirodnim bojama i zanimljivim teksturama, tropski stil postaje sve traženiji pri unutrašnjem dekorisanju doma. Takvo uređenje kreira jedinstvene prostorije sa izuzetnim stilom i opuštajućom atmosferom.

ZIDNE TAPETE

Dozu zelenila i atmosferu džungle u svoj dom unesite pomoću zidne tapete. Kada je izbor tapeta u pitanju, pustite mašti na volji, ali imajte na umu kakav ugođaj želite stvoriti. Tamnije i bogatije tapete stavite u kupatilo, a svjetlijima unesite dašak prirode u dnevni boravk.

NAGLASAK NA ZIDU

Prostrane, svjetlom ispunjene sobe mogu uveliko uticati na cjelokupan dizajn u domu. Jedan dramatično obojeni zid može se koristiti za dobijanje atmosfere na način da dopušta da se prirodne teksture bolje istaknu.

UOKVIRENA PRIRODA

Jednostavnim postupkom spemanja floralnih motiva u okvir direktno unosite u svoj prostor dašak tropskih krajeva. Pronađite dizajn koji odgovara vašem stilu i rasporedite ga gdje god želite po stanu.

ZLATNI SJAJ

Obično smo naviknuti da nas savjetuju kako određene boje u prostoru utiču na raspoloženje, ali rijetko ko spominje to kako prirodni materijali i njihov izgled uveliko mogu uticati na nas. Lagani zlatni sjaj koji posjeduje natur drvo može izazvati u nama osjećaj spokoja.

TOPLA DOBRODOŠLICA

Poneki detalj sačinjen od prirodne tkanine, lana ili ratana automatski stvara osjećaj ugodnosti i dobrodošlice, još ako je u pastelnim nijansama i u kombinaciji sa zelenim listovima cvijeća, dobili ste pravi osjećaj tropskih krajeva.

OKRENITE NOVI LIST

Biljke, biljke i još biljaka, to je ono što najbolje doprinosi prirodnom stilu uređenja doma, a uz to je i dobro za naše zdravlje i naše oči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije