Kuća i vrt

Dekorišite dom rezanim proljećnim cvijećem

Dekorišite dom rezanim proljećnim cvijećem
Foto: N.N. | Dekorišite dom rezanim proljećnim cvijećem

Kalendarski smo zakoračili u proljećni period godine, ali zbog promjenjivog vremena kakvom smo svjedoci ovih dana, kad i pahulje prošaraju dan, a jutarnje temperature idu ispod nule, još nije vrijeme da sadimo cvijeće koje će oplemeniti naše balkone tokom kasnijih proljećnih i ljetnih dana.

Ali zato je pravi trenutak da u naše enterijere unesemo detalje koje će im podariti neodoljiv razigran izgled. Tulipani raznih boja, iva vrba poznatija kao cicamaca, sadarke, zumbuli, narcisi, visibabe, žuta vrba ili forzicija... Sve su ovo cvjetovi koje možemo pronaći u svojim baštama, ali i kupiti u cvjećarama i na pijacama, a sami ili u kombinaciji s popularnom pampas travom "podići" će svaki enterijer. A i zelene biljke koje su u vašem domu tokom cijele godine u kombinaciji sa proljetnicama izgledaće drugačije.

Rezano cvijeće

Dekoracija enterijera biljkama je sjajna ideja, ali uprkos željama, biljke ipak ne uspijevaju svima. Ali ako dom ipak želite dekorisati cvijećem koje svaki prostor čini zanimljivijim, odlučite se za način koji ne iziskuju puno brige i zalijevanja, odnosno za rezano cvijeće.

Svaka prostorija izgleda ljepše i prijatnije ako je u njoj cvijeće, koje je jeftini način dekoracije na koji možemo uljepšati svaki životni prostor. Ako ih smjestite u zanimljive vaze ili na neobična mjesta, definitivno ćete dodati novu dimenziju vašem prostoru i učiniti ga puno zanimljivijim.

Više stolića ili komoda na kojoj vam stoji TV mogu biti mjesto na koje ćete staviti vazu s proljećnim cvijećem i tako ukrasiti svoj dom. A ako imate slobodnog prostora u uglu sobe ili u hodniku, rezervišite mjesto za klupicu na koju ćete staviti vaze, te neka to bude vaša oaza zelenila i vatrometa boja.

A uz malo mašte i kreativnosti, pored šarenila cvijeća, možete ukrasiti enterijer i na originalan način. Više istih, ali i različitih vaza za cvijeće na jednom mjestu prostor čine zanimljivijim. Bez obzira na to je li riječ o različitim veličinama, vaze u istoj boji jednako mogu biti posebne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije