Kuća i vrt

Dizajner interijera podijelio što se po njemu isplati kupiti u IKEA

Dizajner interijera podijelio što se po njemu isplati kupiti u IKEA
Foto: Pixnio | Dizajner interijera podijelio što se po njemu isplati kupiti u IKEA

Dizajner interijera Jordan Samson je preko svog TikTok profila podijelio koje se proizvode po njemu isplati kupiti u IKEA, a koje je bolje preskočiti. Video je pregledan preko 340 hiljada puta, a dok su se neki složili s njim, drugi nisu.

"Prvo, krenimo sa sofama. To je veliki komad namještaja s kojim ne želite pogriješiti", započeo je u videu te dodao da ne preporučuje Soderhamn sofu, ali mu se zato sviđa Kivik.

"I dalje je elegantnog izgleda, ali s punijim jastucima i džepičastom oprugom. Konstrukcija nije najbolja, ali je bolja od Soderhamna", pojasnio je i rekao da uz njega preporučuje i noviju Jatebo sofu.

Drugi proizvod koji ne preporučuje je jedan od IKEA-inih najprodavanijih, a radi se o Lak stoliću za kafu. "Znam da mu je cijena dobra, ali ne isplati se", rekao je, te preporučio Borgebi stolić umjesto njega. "Odlične je veličine i mislim da je puno zanimljivijeg izgleda te ima dodatni prostor za pohranu", objasnio je.

Umjesto Idanas komode preporučuje Hemnes. "Izgledaju gotovo identično, ali Hemnes komoda je napravljena od punog drveta i ima više prostora za pohranu", rekao je u videu.

Neki su se u komentarima složili s njegovim odabirima, dok drugi nisu, a uglavnom se nisu složili oko Soderhamn sofe. "Sofa Soderhamn je zapravo najbolja sofa koju IKEA ima", "Volim spavati na svojoj Soderhamn sofi", "Imam svoj Soderhamn godinama i prijatelji su spavali na njemu, tako je udoban", "Volim svoj Lak stolić", glase komentari onih koji se ne slažu s njegovim osvrtom, prenosi "Index".

"Hemnes komoda je odlična, "Imam Kivik skoro osam godina i još uvijek je udoban", "Volim svoj Kivik", "Zaista mogu garantovati za Hemnes i Kivik. Lak je dobar za djecu pa se ne osjećate krivima kada ga unište", "Ovo je tako korisno", glase komentari onih koji su se složili s dizajnerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije