Kuća i vrt

Evo kako da se otarasite neprijatnog mirisa od spremanja ribe

Evo kako da se otarasite neprijatnog mirisa od spremanja ribe
Foto: cattalin/Pixabay | Evo kako da se otarasite se neprijatnog mirisa od spremanja ribe

​Kako se danas kod pravoslavaca obilježava Badnji dan, kada se po pravilu piprema posna trpeza, mnogi će na meniju imati neki specijalitet od ribe.

Iako ukusna, jela od ribe mogu da bude nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i cijelim domom.

Miris pečene ili pržene ribe teško je izluftirati ili ukloniti, što iz prostorija, što sa ruku ili sudova u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unaprijed znati rješenje.

Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuvate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.

Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.

Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe - jednostavno ih istrljajte i operite sapunom.

Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osvježivač prostorije.

Skuvajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvježavanje vazduha u prostorijama, prenosi Telegraf.

Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vrijeme da stoji na jednom mjestu. Neprijatni mirisi nestaće za tili čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije