Kuća i vrt

Jednostavan trik da se riješite paukova iz kuće

Jednostavan trik da se riješite paukova iz kuće
Foto: Image by Peggychoucair from Pixabay | Jednostavan trik da se riješite paukova iz kuće

Redovno čistite i sređujete svoj dom, ali nikako ne možete izaći na kraj sa paucima koji uvijek pronađu mjesto gdje će plesti svoju mrežu. Međutim, postoji prirodno način da se riješite ovih insekata.

Mnogi insekti kao i pauci ne podnose određene biljke, kao što je menta. Intezivnog mirisa, menta će otjerati pauke iz vašeg doma, a vama neće stvarati problem jer ljudima uglavnom prija miris mente.

Sadnja mente u male veze i strateško smještanje u uglove u kojima inače paukovi pletu mrežu otjeraće ih zauvijek iz vašeg doma.

Ukoliko ne volite biljke u kući, onda nakon čišćenja kuće poprskajte prostorije osvježivačem zraka s mirisom mente ili sami napravite prirodni sprej za uklanjanje paukova. Prirodno sredstvo koje će otjerati pauke, ali i druge insekte vrlo lako ćete napraviti.

Potrebno je samo šoljica vode, pola šoljice alkoholnog sirćeta te 20 kapi eteričnog ulja mente. Sastojke stavite u bocu s raspršivačem tako što prvo naspete vodu i alkoholno sirće pa dodajte eterično ulje. Mješavinu dobro protresite. Gotovo sredstvo za kukce poprskajte na dijelove kuće koji su najčešće meta za pauke i druge insekte.

Takođe, vrlo važan podatak je da ova prirodni sprej neće ubiti insekte, ali će ih držati dalje od vaše kuće. Postupak prskanja sprejom potrebno je uraditi periodično da se paukov i drugi insekti ne bi vraćali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije