Kuća i vrt

Jednostavni trikovi da vam kupatilo uvijek miriše

Jednostavni trikovi da vam kupatilo uvijek miriše
Foto: cocoparisienne/Pixabay | Jednostavni trikovi da vam kupatilo uvijek miriše

​Čišćenje kupatila ponekad zna biti težak zadatak, pogotovo kada se radi o odstranjivanju neprijatnih mirisa.

No, kako biste sebi olakšali posao, jedna majka otkrila je tri jednostavna trika kako da kupatilo uvijek lijepo miriše.

Mama Mila na TikToku poznata je po savjetima za čišćenje domaćinstva, a njeni trikovi često privlače veliku pažnju korisnika društvenih mreža. U skorašnjem videu otkrila je tri laka trika za uklanjanje neprijatnih mirisa iz kupatila te oduševila brojne korisnike.

Kako biste očistili peškire iz kupatila, pomiješajte jednu šoljicu alkoholnog sirćeta i četiri kapi esencijalnog ulja lavande. Smjesu dodajte u mašinu za pranje veša te stavite na uobičajeno pranje. Vaši peškiri ostaće mekani i mirišljavi, a i cijelo kupatilo će poprimiti svjež i lijep miris.

Za uklanjanje neprijatnih mirisa oko wc školjke, podove operite pjenom za brijanje i vrućom vodom. Jednostavno nanesite obilnu količinu pjene za brijanje na pod te dobro utrljajte, a zatim sve obrišite krpom natopljenom u vrućoj vodi.

I na kraju, kako biste očistili odvode i riješili se neprijatnih  mirisa, u odvod prvo stavite pola šoljice sode bikarbone, a zatim je prelijte s pola šoljice limunovog soka. Odvod dobro isperite vrućom vodom kako biste se riješili nakupljenih ostataka.

 

(zadovoljna.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije