Kuće i vrt

Kako da očistite radijatore i zidove iza njih

Kako da očistite radijatore i zidove iza njih
Foto: Julian Hochgesang/Unsplash | Kako da očistite radijatore i zidove iza njih
N.N.

Grijna sezona je počela, a radijatori ispunjavaju dom prijatnom toplotom, međutim, mnogi zaboravljaju da su oni pravi sakupljači prašine.

Iako se čini da su čisti, radijatori imaju naslage prašine i treba ih očistiti barem jednom godišnje, a sada je idealno vrijeme za to.

Zbog velike količine vlage koja se stvara u toku hladnih dana, crne mrlje koje se pojavljuju na zidu iza radijatora znaju da budu noćna mora svakog domaćinstva.

Srećom, postoje trikovi pomoću kojih ćete uspjeti da detaljno očistite radijatore i crne mrlje na zidu.

Prvi korak u čišćenju radijatora je usisavanje kojim ćete očistiti prašinu sa, oko i ispod radijatora. Može da pomogne i fen za kosu koji će prašinu pogurati prema podu, a onda je jednostavno usisajte.

Za teško dostupne dijelove isprobajte i sljedeći način: na vrh dugog štapa stavite krpu koju ćete dobro pričvrstiti i zatim gurajte po zadnjem dijelu radijatora.

Za brisanje površine radijatora potrebna je pamučna krpa natopljena limunovim sokom. Iscjedite dva limuna i natopite krpu, pa detaljno prebrišite radijator, a zatim ga prebrišite vlažnom krpom.

Tamne fleke na zidu možete da skinete tako što ćete na suvu krpu posuti kesicu sode bikarbone i istrljati zid, prenosi Telegraf.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije