Kuće i vrt

Očistite klimu sami

Očistite klimu sami
Foto: Ilustracija | Kako da sami očistite klimu
N.N.

Promjena režima rada, pa i duže mirovanje, klimu stvaraju idealnim aparatom za razvijanje različitih vrsta bakterija.

U pojedinim uređajima koji se nisu čistili, mogu se naći gljivice, larve insekata, pesak, prašina, dlačice

Ljudi se najčešće odluče za čišćenje klime pred ljetnu sezonu, kada ona počne da ispušta neprijatan miris.

Za ovaj posao možete da pozovete servisere, ali uz malo dobre volje, čišćenje klime možete da uradite i sami podjednako dobro kao pofesionalci.

Evo kako da sami očistite klimu:

Pre čišćenja svakako ugasite klimu i isključite je iz struje. 

Nakon toga skinite poklopac i vidhećete mrežaste filtere na kojima se skuplja prljavština.

Pranje filtera preporučuje se na svaka tri mjeseca, ukoliko klimu koristite cijele godine, a ako imate kućne ljubimce, još češće je potrebno da ih čistite.

Istuširajte filtere toplom vodom

Ukoliko na sebi imaju vidljiv sloj prašine, prvo ih usisajte, pa ih onda lagano istuširajte toplom vodom, i nježno posušite peškirom. Potom ih ostavite da se sami ocijede i dobro osuše.

Vodite računa da mrežasti filteri budu sasvim suvi prije nego što ih vratite u klimu.

Unutrašnjost klime dobro usisajte i prebrišite suvom krpom, pa vratite osušene filtere.

Drugu krpu skvasite i nakapajte malo deterdženta, pa očistite plastiku. Posebnu pažnju posvetite usmjerivačima vazduha, jer se na njima skuplja dosta prašine i bakterija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije