Kuća i vrt

Kako urediti kuću ako imate malu djecu

Kako urediti kuću ako imate malu djecu
Foto: N.N. | Kako urediti kuću ako imate malu djecu

Kad imate djecu, pogotovo malu, ne možete baš da dekorišete dom kako vam padne na pamet. Dosta toga njima mora da se prilagodi.

Najbolje je da, ako je moguće, imate otvoreni prostor, da kuhinja bude spojena sa dnevnom sobom jer će vam tako djeca biti na oku sve vrijeme. Ali, kakav god stan bio, najvažnije je da se lako održava. Izbjegavajte bijeli nameštaj, duge zavjese koje se vuku po podu, tepihe od zida do zida.

Birajte izdržljive materijale, poput somota, vune, pamuka sa malo sintetike koja daje jačinu. Nabavite jastučnice jer ih je lakše prati nego cijele jastuke. Odličan izbor je kožna garnitura jer se lako čisti, ali nemojte da bježite od jarkih boja i šara, one mogu biti vaši saveznici jer će se mrlje i fleke manje vidjeti.

Oslobodite se viška stvari, vaš najbolji prijatelj, kad je riječ o pravcima u dizajnu, jeste minimalizam, pogotovo dok su djeca još mala. Još jedan stil koji priliči domu sa nasljednicima je boho jer podrazumijeva kreativnost, ležernost i nije neophodno da svaka stvar bude na svom mjestu. Da biste, ipak, izbjegli nered, napravite što više polica i komoda.

Valjalo bi da hodnik ili neki drugi dio stana bude potpuno prazan i čist, da deca tu mogu da se igraju kad je napolju hladno. Jedan dio kuhinje ili trpezarije posvetite dječjim radovima jer će tako biti ponosni na sebe, a imaće utisak da se i oni pitaju oko uređenja prostora. Možete cijelom dužinom nekog zida staviti tablu za pisanje, pa ćete napraviti kompromis između želje mališana za crtanjem i čistih zidova.

Savet plus: Odvikli smo se od satova pošto sve imamo na "pametnim" telefonima, ali okačite veliki časovnik u trpezariju ili dnevnu sobu da biste djeci usadili osjećaj za vrijeme. Istovremeno, to će biti lijep detalj u enterijeru.

(Bebac.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije