Kuća i vrt

Najbolji način da očistite kamenac iz kuvala za vodu (VIDEO)

Najbolji način da očistite kamenac iz kuvala za vodu (VIDEO)
Foto: Pixabay | Najbolji način da očistite kamenac iz kuvala za vodu (VIDEO)

​Ketler ili kuvalo za vodu je jedan od uređaja koji je postao popularan posljednjih godina, a ljudi ga naročito koriste tokom zime, za pripremu toplih napitaka, naročito čaja.

Ali čest problem koji se javlja nakon kuvanja tvrde vode jeste kamenac koji se taloži na dnu ovog uređaja.

Možda vam nije na vrhu liste prioriteta, ali kamenac s vremenom može promijeniti ukus vaših pića i može biti leglo opasnih bakterija uključujući legionelu.

Kako vaš čaj ne bi imao ukus kamenca ili kiseli okus od ustajalosti, potrebno je redovno čistiti kuvalo za vodu. Jedan odličan trik pomoći će vam da kuvalo očistite za samo nekoliko minuta i to bez korišćenja jakih hemikalija, kako prenosi Mirror.

Korisnica TikToka Lucykalice objavila je video koji pokazuje tačno kako očistiti kuvalo za vodu, a potreban vam je samo sok od limuna.

"Počela sam tako što sam tamo sipala malo soka od limuna. Koristila sam flaširani, ali možete koristiti svježi limun, takođe bi djelovalo. Pokrila sam dno i samo dodala malo vode. Pustila da prokuva, a zatim ostavila da odstoji 30 minuta dok se sav kamenac ne skine", objasnile je u videu, prenosi Krstarica.

Kako bi se riješila ukusa limuna, prokuvala je i drugi put koristeći samo vodu. Zatim je obrisala kuvalo za vodu, poklopac i postolje na kojem se nalazi.

@lucykalice Day 1 of the big Christmas deep clean - the kettle  the limescale came up really well just using lemon so i would recommend! #deepclean #christmasclean #cleanmas #cleaningtiktok #cleaningmotivation #kettleclean #cleanwithme #kettlecleaning #cleantok kettle clean lemon kettle clean vinegar #cleaninghacks #learntocleanwithme #kettlecleaningtime #cleaningtiktok kettle cleaning hacks cleaning tips and tricks #kettle #cleaning #satisfyingcleans #christmascleanup #limescaleremoval  Elf - Main Theme - Geek Music

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije