Kuća i vrt

Najbolji način za uklanjanje kamenca sa glave tuša

Najbolji način za uklanjanje kamenca sa glave tuša
Foto: Pixabay | Najbolji način za uklanjanje kamenca sa glave tuša

Čišćenje i održavanje glave tuša od naslaga kamenca i prljavštine je od suštinskog značaja jer ne samo da će učiniti da izgledaju nevjerovatno, već će i pomoći u održavanju performansi tuša.

Kamenac koji se nakuplja na glavi tuša može da spriječi da se unutrašnjost glave tuša u potpunosti osuši između upotrebe, podstičući buđ da raste.

Osim toga, bakterije svih vrsta mogu se razmnožavaju u glavi tuša, ali temeljno čišćenje može da pomogne u njihovom uklanjanju.

Stručnjaci za čišćenje na „VictoriaPlum.com“objasnili su da je bijelo sirće ključno za uklanjanje ove kredaste supstance.

Bijelo sirće je jedan od najjednostavnijih i najlakših sastojaka za uklanjanje ovakvih naslaga, a skoro svaka kuća ga ima.

Kako su naveil „namakanje tuš glava u rastvoru bijelog sirćeta i ispiranje vodom je najbolji način da se očistite glava tuša i da se rešite naslaga kamenca.

„Savjetovali bismo vam da plastičnu kesu napunite sirćetom i ostavite tuš da se namače do sat vremena, pokrivajući sve rupe. To omogućava da se dovoljno rastvori kamenac“, naveli su oni.

Za ovaj trik domaćinstvima će biti potrebna čista krpa, svježa voda, stara četkica za zube, plastična kesica za zamrzivač i  belo sirće.

Počnite tako što ćete odvrnuti glavu tuša i staviti je u kesicu.

Zatim dodajte sirće, pazeći da cijela glava tuša bude u potpunosti prekrivena ovim rastvorom. Ostavite je da se namače u vrećici do jedan sat.

Nakon toga, isperite i očistite glavu tuša običnom vodom i četkicom za zube, pa obrišite ostatak kamenca i obrišite krpom.

Naravno, za one koji nemaju sirće, alternativna metoda za čišćenje glave tuša bila bi upotreba sredstva za čišćenje koje sadrži slične sastojke, piše Express.co.uk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije