Kuća i vrt

Originalna praznična dekoracija: Ukrasite dom šišarkama

Originalna praznična dekoracija: Ukrasite dom šišarkama
Foto: N.N. | Originalna praznična dekoracija: Ukrasite dom šišarkama

​Došlo je vrijeme praznika i još jedan decembar nas zove da probudimo svoju kreativnost i stvorimo pravi mali raj u našem domu. Dekoracija doma je ono što u velikoj mjeri oslikava praznike i upotpunjuje božićnu atmosferu.

Da, snijeg možda i izostane, ali tu je dekoracija koja će nam donijeti pravi osjećaj Nove godine i Božića, prenosi yumama.com.

Predlažemo vam da ove godine pronađete inspiraciju u prirodi i iskoristite najlepše iz nje. Svratite u obližnji parkić i pronaći ćete bezbroj šišarki po tlu. Iskoristite ih kao inovaciju u dekorisanju svoga doma. Dajemo vam nekoliko prijedloga kako da napravite prelijepu dekoraciju koja će vašem domu doneti pravi praznični ugođaj.

1. Dekoracija za stočić ili police

Ukoliko vam fali taj jedan ukrasni komad koji će na stolu ili polici zamijeniti vazu sa cvijećem, nemojte se libiti da budete kreativni. Napravite svoj sopstveni. Za ovo možete iskoristiti jednu veću vazu, čašu, ili pak teglu. Napunite je manjim šišarkama, a još ljepše će izgledati ukoliko u istu ubacite i lampice.

Ne samo da će ukras biti originalan zbog šišarki, nego će i dodatno i zasvijetleti. U staklenu posudu koju ste izabrali možete ubaciti i ukrasne kuglice u boji, u zavisnosti od toga kakav vam je ostatak dekoracije u kući. Pored toga, možete dodati štapiće cimeta ili sušenu pomorandžu. Ovu vazicu je vrlo lako napraviti, a možete slične postaviti i na nekoliko različitih mesta u domu.

2. Dekoracija svijeća

Praznici su nezamislivi bez sjaja svjećica koje će svako porodično okupljanje pretvoriti u pravu romantičnu idilu. Svijeće su neizostavan dio dekoracije, a osim klasičnih držača, možete improvizovati svoj jedinstveni. Iskoristite čašu sa manjim postoljem. Na dno čaše dodajte malo kamenčića u boji, a zatim ubacite svijeću. Šišarke odaberite manje, kako bi mogle stati zajedno sa svijećama u posudu.

Za dekorisanje možete iskoristiti i neku drvenu posudu, koju ćete, uz šišarke, napuniti i granama od jelke. Ukoliko izaberete prirodne grančice, vaša dekoracija će biti još ljepša.

3. Vijenac za vrata

Svi volimo da pored dekoracije unutar doma dekorišemo i sam ulaz u kuću. Naravno da nećemo pretjerivati sa ukrasima spolja, ali jedan vijenac na vratima uneće duh Božića na samom ulazu. Napravite svoj sopstveni vijenac tako što ćete ga ukrasiti šišarkama.

Možete ih staviti na sredinu vijenca. Najveću stavite direktno u sredinu, a oko nje stavite manje. Možete ih poprskati bijelim ili srebrnim sprejem za bolji efekat. Ukras dopunite grančicama jelke i cvijećem, kao na slici ispod.

4. Viseći ukrasi

Vjerujemo da ovakvu dekoraciju još uvijek niste videli. Veoma interesantan način da iskoristite šišarke jeste da ih okačite da vise. Možete iskoristiti granu ukoliko imate, pričvrstite je na zid, a potom šišarke vezane za kanap okačite na tu granu. Šišarke možete vezati tako da svaki kanap bude različite dužine, te će izgled ukrasa biti još zanimljiviji.

Ukoliko ste ipak više tip osobe koja voli simetriju i pravilnost, neka kanapi budu jednaki. Ovako možete napraviti i dekoraciju za prozor, tako što ćete umjesto grane iskoristiti drugi, duži i malo deblji kanap. Na njega vežite šišarke. Na isti način možete da zakačite i sušenu pomorandžu, te unesite malo inovativnosti u dekoraciju.

5. Ukrasi za jelku

Obično svi posežemo za kupovnim ukrasima, najčešće kuglama koje ćemo iskoristiti kao nakit za jelku. Sve kombinacije boja su nam dosadile, jednobojna dekoracija je previše jednostavna, a ni previše šareno nije ono čime smo zadovoljni.

Jedan od prijedloga koji će biti sa stilom, a pritom inovativan i jedinstven, jeste da iskoristite šišarke kao nakit. Na donji dio šišarke zalijepite kanap kako biste mogli da ga okačite na jelku. Isti dio možete ukrasiti kuglicama ili mašnom. Pored toga, šišarke možete isprskati srebrnim sprejem, pa će cijela jelka izgledati sjajno i novogodišnje.

Ukrase takođe možete obojiti i u bijelo, a potom ih šarati po svom ukusu. U ovu izradu nakita možete uključiti i vaše mališane, a oni će nesumnjivo imati ogroman spektar ideja. Pustite ih da uključe maštu, ukrasi će biti zasigurno prelijepi, a proveščete i nezaboravne momente zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije