Kuće i vrt

Ovo su najbolja mjesta za ogledalo u kući

Ovo su najbolja mjesta za ogledalo u kući
Foto: Pexels | Ovo su najbolja mjesta za ogledalo u kući
N.N.

Ako vam trpezarija ili dnevna soba gledaju na lijepo drveće, prirodu, nebo, dvoriste ili bilo što drugo lijepo, postavljanjem ogledala nasuprot njih udvostručit ćete tu ljepotu.

Trpezarije su savršeno mjesto za ogledala

Mjesto za trpezu predstavlja porodično bogatstvo zbog čega ogledalo povećava tu energiju. Takođe, dobro je i staviti ga negdje u dnevnu sobu gdje se družite i organizujte druženja jer povećava pozitivan chi. Idealno bi bilo kada bi mogli staviti ogledalo od poda do stropa koje će reflektovati trpezarijski sto, ali tako da ne gleda na ulazna vrata. 

Udvostručite svoje finansije

Dobro je postaviti ogledalo na mjesto na kojemu reflektuje novac ili nakit. U trgovinama ga se preporučuje staviti kraj ulaznih vrata ili da reflektuje blagajnu jer tako privlači više novca, kupaca i blagostanja unutra. 

Za povećanje prostora u maloj sobi i uskom dugom hodniku

Malu sobu možete povećati ogledalom gdje god da ga postavite. Isto možete učiniti i s dugačkim, uskim hodnikom na koji treba staviti ogledalo uzduž zida. Nemojte postavljati ogledala jedno nasuprot drugome jer će se tako zarobiti chi energija koja će se odbijati jedna od druge i ostati zarobljena u tom prostoru, prema feng shuiju. 

Možete ga postaviti na dno dugog mračnog hodnika kako bi reflektovao svjetlo i pozitivnu chi energiju u prostor. Ali pazite da ogledalo ne gleda prema ulaznim vratima ili kuhinji. 

Hodnik

Najbolje je postaviti ogledalo vertikalno uz ulazna vrata ili isto tako, ali na bočni zid. Najveća je greška staviti ogledalo nasuprot ulaznih vrata jer se reflektovanjem ulaza sva energija i mogućnosti odbiju od vas, prije nego vam i dođu, prema feng shuiju. 

Stubište

Postavljanjem velikog ogledala na zid stubišta vizuelno ćete ga proširiti, pogotovo ako je usko. To će takođe stvoriti dobru sreću i pomoći dobroj energiji da kola stubištem. Ne preporučuje se staviti ogledalo u podnožje stubišta jer "reže" noge i kada se penjete i spuštate. 

Kupatilo

Ogledalo ne bi trebalo reflektovati wc solju niti "rezati" glavu bilo kome ko se gleda u njega. Neki preporučuju staviti ogledalo u punoj dužini vrata kupatila s vanjske strane. Tako se čini da kupaonica "nestaje" reflektovanjem ostalog prostora. 

Kuhinja

U njoj se, prema feng shuiju, ne preporučuje stavljati ogledala. 

Spavaća soba

Ne preporučuje se stavljati ogledalo tako da gleda prema krevetu jer donosi lošu energiju, niti iznad kreveta. Prema feng shuiju, tako postavljeno ogledalo može biti krivac za loš san, ali i probleme u braku. 

Sva mjesta na koja ne treba stavljati ogledalo: 

  • nasuprot kamina (iznad kamina može) jer reflektovanje vatre unosi previše energije
  • iznad peći (zbog sličnog razloga kao i kod kamina)
  • nasuprot ulaznih vrata 
  • da gleda prema krevetu
  • da gleda prema wc školjci.

(24sata)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije