Kuća i vrt

Praznična čarolija na trpezi

Praznična čarolija na trpezi
Foto: N.N. | Praznična čarolija na trpezi

Lijepo dekorisan sto u vrijeme praznika je neophodan. I oni koji nemaju baš mnogo ideja niti volje da unesu praznični duh i u trpezariju, mogli bi bar malo da se potrude. Ideja je mnogo, a ne zahtijevaju velike finansijske izdatke.

Najčešće korištene boje prilikom uređenja za božićne i novogodišnje praznike su zlatna i srebrna, a najpopularnija je, ipak, crvena.

Zbog toga se često koriste bobice, trake u crvenoj boji, ali i voće jarke boje, kao sto je nar. Stolnjak u crvenoj boji će doprinijeti kreiranju atmosfere novogodišnjih praznika, mada je i bijeli jednako svečan ako se na njemu nađu zanimljivi detalji. Što se detalja tiče, tu nema greške. Kugle za jelku, salvete s novogodišnjim detaljima, crvene trake oko svijećnjaka, šišarke u boji srebra ili zlata ili grančice bora mogu biti idealni za postizanje prazničnog štiha.

Novogodišnji kolačići takođe mogu biti sjajni ukrasi na stolu. Da biste napravili efektnu dekoraciju za sto nije vam potreban skupocjeni svijećnjak. Svijeću jednostavno postavite u teglu i okružite grančicama zimzelenog drveća i crvenim bobicama.

Tanjiri s prazničnim motivima su nepopularani jer su skupa investicija, a ujedno nepraktična iz više razloga.

Naime, prilično je nepotrebno izdvajati veću sumu novca za tanjire koje ćete koristiti kratak period, šare na njima su često prilično osjetljive i nećete moći da ih perete u mašini za suđe, a i kada se odlučite da ih ipak kupite, javiće se problem koliko tanjira da nabavite, jer se nikad ne zna koliko ljudi možete imati za stolom. Zato svoje tanjire ukrasite prigodnim salvetama.

Pokoji detaljčić može se naći i na stolicama, u vidu ceduljice s imenom gosta. Ručno rađeni ukrasi, koji pokazuju da se domaćin potrudio, svakako su vrijedni divljenja i ne mogu biti nezapaženi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije