Kuća i vrt

Rijaliti u kojem učesnici vjeruju strancima pri kupovini kuće

Rijaliti u kojem učesnici vjeruju strancima pri kupovini kuće
Foto: Ilustracija | Rijaliti u kojem učesnici vjeruju strancima pri kupovini kuće

Kupovina kuće je jedna od najvećih finansijskih, ali i životnih odluka koju neka osoba može da donese. Vrsta nekretnine koju će neko kupiti je veoma važna za svakog pojedinca. Ipak, ova odluka nije toliko važna za rijaliti šou iz Belgije, koji je pokrenuo novu emisiju u kojoj traži od svojih učesnika da slijepo vjeruju njihovim ekspertima, koji će kupiti kuću za njih.

Emisija "Kupovina naslijepo" je originalni šou iz Belgije koji traži od svojih učesnika da najveće životne odluke prepuste nepoznatim ljudima koji će za njihov novac kupiti nekretninu.

Koncept je sličan emisiji "U braku na prvi pogled", gdje parovi bivaju sastavljeni na osnovu analiza takozvanih eksperata za veze. U ovoj emisiji učesnici stupaju u brak prvi put kada se vide, i moraju biti u zajednici minimalno osam nedjelja prije nego što odluče da li će nastaviti vezu ili se razvesti.

Ipak, parovi koji odluče da se prijave u emisiju "Kupovina naslijepo" ne samo da pristaju da im eksperti odaberu novi dom, već im ustupaju i sve legalne dokumente, čime im omogućavaju da uđu i u dugove i kupe nekretninu koja je skuplja od budžeta kojim par raspolaže.

Učesnicima je dozvoljeno da vide svoj novi dom tek kada ugovor bude potpisan, tako da ako im se dom ne sviđa, sve što mogu da urade je da ga prodaju.

U ugovoru koji učesnici potpisuju takođe stoji da par neće dobiti nikakve informacije o svom novom domu sve do dana kada im ključevi budu uručeni u ruke.

Pojedini eksperti za nekretnine su istakli da ovaj koncept i nije toliko čudan koliko se čini, pošto u zemljama kao što su SAD agenti mogu sami da kupe nekretninu za svog klijenta jer klijenti nemaju vremena da se bave ovim poslom sami.

Takođe dodaju da eksperti koji biraju domove stavljaju svoju reputaciju na kocku u slučaju da odaberu dom koji se neće svidjeti učesnicima emisije.

"Gledajte to sa ove strane, sigurno ćete dobiti najbolju kuću za novac koji imate, a pri tom i savjete eksperata za nekretnine koje sigurno ne biste mogli da priuštite u stvarnom životu, tako da kockanje i nije toliko veliko", rekao je jedan od učesnika ovog rijaliti programa.

Nakon emitovanja prve epizode u Belgiji, dvoje učesnika, Bart i Els, nisu bili zadovoljni svojom novom kućom. Nakon što su je vidjeli prvi put, shvatili su da kući treba još mnogo renoviranja, a oni nisu sigurni da to mogu sebi da priušte. Nije poznato da li su odlučili kuću da zadrže ili su je prodali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije