Kuća i vrt

Sitnicama promijenite izgled spavaće sobe

Sitnicama promijenite izgled spavaće sobe
Foto: N.N. | Sitnicama promijenite izgled spavaće sobe

Da biste spavaćoj sobi podarili svježinu i nov izgled ne trebate trošiti mnogo novaca. Dovoljno je uložiti u nekoliko sitnica.

Osvježite spavaću sobu cvijećem

Buket cvijeća je najbrži način da spavaćoj sobi podarite svjež izgled. Nabavite sezonsko cvijeće (ili ga uberite u dvorištu) te izložite u atraktivnoj vazni ili teglicama.

Ukrasite ormar tapetama

Ormar ne morate obojiti da biste mu podarili novi izgled. Umjesto toga možeta ga osvježiti tapetom s privlačnim uzorkom.

Iskoristite ljestve kao policu

Treba vam polica na kojoj ćete odložiti knjige, časopise ili neke druge sitnice? Iskoristite u ovu svrhu ljestve koje možda držite u podrumu. Očistite ih, ponovo ih obojite i prislonite uz zid sobe. I to je to!

Starim stvarima dajte novu funkciju

Upečatljivi noćni ormarić, stolić ili policu za odlaganje stvari možete napraviti od stvari koje vam skupljaju prašinu u domu poput kašeta od voća i povrća. Očistite ih, obojite u neku lijepu boju i postavite na odgovarajuće mjesto.

Preuredite uzglavlje kreveta

Iznenadićete se koliko ćete promijeniti izgled spavaće sobe ako iznova tapecirate uzglavlje svog kreveta. Odaberite odvažnu boju koja će naglasiti ljepotu ovog komada namještaja.

Izložite stare fotografije

Istražite porodično stablo i ukrasite zidove spavaće sobe fotografijama svojih predaka. Istaknuti ih možete u lijepim okvirima za slike, ali ih možete grupisati te aplicirati direktno na zid u nekoj zanimljivoj kombinaciji.

Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite kako ove savjete možete primijeniti u praksi u svom domu.

(NN/zadovoljna.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije