Kuća i vrt

Snaga vedrih tonova u enterijeru: Dom oplemenite mimoza žutom

Snaga vedrih tonova u enterijeru: Dom oplemenite mimoza žutom
Foto: N.N. | Snaga vedrih tonova u enterijeru: Dom oplemenite mimoza žutom

Poznata i kao vjesnik proljeća i toplijih dana, mimoza predstavlja nježnost, svježinu i energiju. A upravo je takav i dom koji u sebi krije tonove mimoza žute, jedne od njenih najraskošnijih nijansi.

O korištenju i efektima žute, pisano je mnogo puta - ovoga puta pažnju posvećujemo proljeću, cvijetu mimoze i snazi žutih detalja u enterijeru.

Postoji mnogo načina s kojima se dom, uz malo truda i malo novca, može osvježiti i "razbuditi". Dok je zima iza nas, poželimo dobrodošlicu suncu, cvijeću i vedrijim tonovima.

Za hrabre - mimoza zid

Sigurnost u svoju odluku da mimoza ton želite u stanu započnite bojenjem zida. Najefektniji način za proljećne i snažne promjene započinju upravo krečenjem i osvježavanjem unutrašnjih površina. U kombinaciji s crnim namještajem, mimoza žuti zid izgleda odlično.

Za neodlučne - detalji

Ljubitelj ste ove nijanse, ali niste sigurni da li želite da budete potpuno okruženi njom? Tada je dobra ideja i jastuk u tonu mimoze. Zavjesa, posteljina, print na zidu ili mali tepih takođe su neke od ideja koje možete iskoristiti za naglašavanje ambijenta.

Za istinske ljubitelje - namještaj

Sofa, frižider ili moderni sudoper u mimoza žutoj? Zašto da ne?! Veoma popularna među mladima i svima onima koji se tako osjećaju, žuta je put do energije u stanu. Umjesto običnog slivnika izaberite sudoper u žutoj nijansi. Kuhinja će sasvim sigurno biti jedinstvena.

Za svakoga - cvijet mimoze

Iako možda niste simpatizeri ove nijanse u enterijeru, to svakako ne znači da na stolu, u hodniku ili pored prozora ne treba da se nađe jedan buket svježe mimoze. Ona ne traje dugo, stoga ne propustite proljećnu šansu da svoj stan, ukućane i sebe obradujete umirujućim tonom ovog divnog cvijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije