Kuća i vrt

Tri greške u uređenju enterijera dnevne sobe

Tri greške u uređenju enterijera dnevne sobe
Foto: karishea/Pixabay | Tri greške u uređenju enterijera dnevne sobe

Ukoliko planirate reorganizaciju dnevne sobe ili se tek useljavate u novi stan, ovo morate znati.

Dnevna soba je prostor u kome najviše boravimo u našem domu i u kome se okuplja cijela porodica. Upravo iz ovih razloga, posebno je važno da ovu prostoriju učinimo prijatnom i udobnom za boravak u njoj.

Donosimo vam tri greške u uređenju dnevne sobe koje ne smijete napraviti, ili pak morate da ih ispravite da bi u dnevnoj sobi napravili sklad koji će privući pozitivnu energiju.

Previše boja

Iako jarke boje u časopisima za uređenje enterijera izgledaju odlično, u stvarnim prostorima vrlo je rizično njihovo korišćenje, posebno ako je reč o tamnim ili intenzivnim bojama.

Srećom, druga boja zida često može riješiti problem. Ako imate namještaj u nekoliko boja, predlažemo da zidovi budu bijeli ili sivi. U suprotnom, ukoliko je namještaj u neutralnim tonovima, kombinaciju uvijek možete nadopuniti nekom bojom. Ipak, pripazite na količinu kako ne biste otišli u drugu krajnost.

Namještaj ne odgovara prostoru

Ako ste odabrali fotografiju iz časopisa i slijepo je pratili, šanse da ćete pogrešiti prilično su velike. Svaki je prostor jedinstven, a prilikom odabira namještaja morate paziti na proporcije.

Kupovina namještaja vrlo je slična kupovini odjeće - ne odgovara svima sve, pa je neke trendove ili komade jednostavno bolje zaobići.

Na primjer, velika garnitura vjerovatno neće dobro izgledati ako je "ugurate" u mali dnevni boravak. Isto tako, dvosjed usred velikog prostora djelovaće pomalo otužno i prazno.

Nedostatak svjetla

Nedostatak prirodnog svjetla i manjkava rasvijeta osnovni su neprijatelji vašeg prostora. Ma koliko se trudili i uložili novaca ili vremena u svoj dom, on neće izgledati kako ste zamislili ukoliko je mračan. Srećom, situacija se može barem donekle popraviti uz svijetle boje na zidovima i namještaju posebno ako je prostorija manjih dimenzija.

Nedostatak prirodne rasvjete možete donekle nadomjestiti i rasvjetom, pa svakako predlažemo da nabavite veliki broj podnih i stonih lampa koje će stvoriti i udoban ambijent, prenosi Novosti.Magazin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije