Kuća i vrt

Trik pomoću kojeg ćete znati da li vaš zamrzivač dobro radi

Trik pomoću kojeg ćete znati da li vaš zamrzivač dobro radi
Foto: Unsplash/Maxim Shklyaev | Trik pomoću kojeg ćete znati da li vaš zamrzivač dobro radi

U današnje vrijeme nemoguće je zamisliti domaćinstvo bez zamrzivača. Domaćice ga redovno koriste, jer pomoću njega skladište meso, hranu i ostale namirnice.

Međutim, ako se zamrzivač pokvari, to može da znači da će se zajedno sa njim pokvariti i sva hrana koja je bila u njemu. Sigurno se pitate kako ćete znati da će se zamrzivač pokavariti. Ne biste vjerovali, na ovo pitanje postoji jednostavan odgovor.

Žena po imenu Kejt Hal je otkrila jedan zanimljiv trik kojim možete da provjerite da li vaš zamrzivač dobro radi. Ona takođe preporučuje ulaganje u termometar za zamrzivač i hladnjak s daljinskim senzorima, kako biste mogli da pratite unutrašnju temperaturu bez otvaranja vrata.

Ono što bi trebalo da uradite jeste da dopola napunite malu posudu s vodom i stavite u zamrzivač dok se ne zamrzne. Kada se voda zaledi, stavite na površinu malu kovanicu.

Ukoliko vaš zamrzivač radi ispravno, kovanica bi trebalo da ostane na površini, ali ako potone, onda znate da ne radi kako treba.

"Ako ustanovite da je temperatura preniska ili da se led topi, prvo što treba da uradite je da pozove proizvođača koji će vam dati smjernice šta bi trebalo da radite", rekla je ona.

Dodala je i da je važno redovno odmrzavati zamrzivač, odnosno svakih šest mjeseci, ali je isto tako važno i da ga ne napunite s previše namirnica, jer morate ostaviti malo prostora za cirkulisanje vazduha.

Osim toga, izbjegavajte da stavljate vruću vodu ili hranu u zamrzivač i da je veoma bitno da odlažete namirnice onako kako proizvođač preporučuje.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije