Kuća i vrt

Trik za čišćenje bubnja veš-mašine koji je odmah postao hit

Trik za čišćenje bubnja veš-mašine koji je odmah postao hit
Foto: N.N. | Ilustracija

Koliko god da vam se čini da je vaša veš mašina čista, budite sigurni da se u bubnju nakuplja enormno veliki broj bakterija, kamenac, ostaci omekšivača, deterdženta... Upravo ova prljavština može negativno da se odrazi na kvalitet veš-mašine, tačnije njenu dugotrajnost i kvalitet pranja. Zato je potrebno da je s vremena na vrijeme dezinfikujete i dubinski očistite.

Među mnogim načinima za eliminisanje kamenca i neprijatnih mirisa, nedavno se na Fejsbuku pojavio genijalan trik jedne domaćice koja tvrdi da uz pomoć tablete za mašinsko pranje sudova možete da osvježite svoju veš mašinu i odstranite sve nečistoće.

"Prije uključivanja mašine ubacite četiri tablete za pranje sudova u veš mašinu i podesite visoku temperaturu. Za samo pet minuta primjetićete male smeđe čestice i voda će postati braon", napisala je u objavi.

Iako je internet publika ostala zadivljena rezultatima, pojedinci su izrazili sumnju u ovu vrstu čišćenja zbog opasnosti koju može da donese korišćenje proizvoda koji nije predviđen za tu upotrebu.

Stručnjaci su tako nagovijestili da svaki model i vrsta mašine za veš zahtijevaju različitu vrstu upotrebe, pa samim tim i čišćenja. Kod nekih se ne preporučuje korišćenje koncetrovanih izbjeljivača, odstranjivača fleka i sredstva na bazi ugljovodoničnih rastvarača, poput petrola, jer mogu da izazovu oštećenja uređaja.

Samim tim eksperti ističu da bi trebalo da budete oprezni, a kao najpovoljniji i najefektiniji način za čišćenje navode sodu bikarbonu i limun.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije