Kuća i vrt

Trik za sušenje suđa koji će vam uštedjeti puno vremena

Trik za sušenje suđa koji će vam uštedjeti puno vremena
Foto: Pexels | Trik za sušenje suđa koji će vam uštedjeti puno vremena

Imati mašinu za suđe je veliki plus kod uštede vremena i energije, a čak i ako se radi o maloj mašini ona smanjuje i potrošnju vode.

Mašina za suđe je jako dobra u pranju suđa, ali nije tako dobra u sušenju.

TikTok baka Babs je pokazala svoj trik za sušenja suđa kojim uštedi puno vremena. U svom prošlogodišnjem videu (koji se u međuvremenu ponovno pojavio i drugi put postao viralan), Babs stavlja frotirni peškir na vrata mašine (pola unutra, pola vani) nakon što je suđe "gotovo" (to jest, nakon završetka ciklusa pranja i sušenja). Pusti ga da tako odstoji nekih pet minuta, a zatim otvori mašinu i otkrije suvo suđe.

"Mrzim dirati mokro suđe (loš je osjećaj) i mrzim sušiti posuđe (dosadno je), pa sam ovo isprobala", kaže u videu. 

Djeluje dobro, iako nije tako učinkovito kao što video implicira. 

"U većini slučajeva skoro sve suđe je suvo - tanjuri, čaše, poklopci, escajg, ali još uvijek je bilo nešto vode skupljeno na vrhu nekoliko zdjelica i šoljica za kavu", objašnjava.

Kako ovaj trik funkcioniše?

Peškir upija paru koja lebdi u mašini nakon završetka pranja i automatskog sušenja i sprečava kondenzaciju na suđu. Naravno, manji peškir ili krpa za suđe, koliko god bila upijajuća, jednostavno nije sposobna upiti svu nakupljenu paru. Lifehacker piše da ovaj trik znači daleko manje brisanja suđa, što nije "bez sušenja" kao što Babs obećava, ali je ipak mnogo bolje nego brisati svako pojedino suđe.

 

@brunchwithbabs Life Changing Dishwasher Hack #tutorials #kitchenhacks #parentsoftiktok #dishwasherhack ♬ original sound - everyone’s grandmother

 

(24sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije