Kuća i vrt

Trikovi koji pomažu da odjeća uvijek bude svježa i mirisna

Trikovi koji pomažu da odjeća uvijek bude svježa i mirisna
Foto: StockSnap/Pixabay | Trikovi koji pomažu da odjeća uvijek bude svježa i mirisna

Zimi životni prostor u kome provodimo najviše vremena rjeđe se provjetrava, a u garderobne ormare u spavaćim sobama i predsobljima često se uvuče i zadrži neprijatan miris.

Možete primijenite ove jednostavne i efikasne trikove i garderoba će ostati svježa i mirisna dugo vremena.

Parfem i maramica

Umjesto da prskate parfem direktno na odjeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odjeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

Osvježivač vazduha za automobil

Možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise - zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u ladicu. Mirisaće mjesecima.

Zrna kafe

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kafe će proširiti svoj miris. Napunite malu posudu zrnima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijumskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Mijenjajte ih jednom mjesečno.

Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, odjeću možete da trajno namirišete esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za veš tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas koriste jeste stavljanje sapuna među stvari. Sve što Ostavite ga u omotu i to je to... vrlo jednostavno.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije