Kuća i vrt

Trikovi za čišćenje šporeta: Limun i soda bikarbona učiniće čuda

Trikovi za čišćenje šporeta: Limun i soda bikarbona učiniće čuda
Foto: Pixabay | Trikovi za čišćenje šporeta: Limun i soda bikarbona učiniće čuda

Čiščenje šporeta je jedan od najdosadnijih kućnih poslova u kojem se često primjenjuju razni štetni deterdženti loši za vašu kožu, pluća i cjelokupnu prirodu. Evo ideja kako da ovaj posao načinite bezbjednijim po sebe i prirodu.

Uz svakodnevno kuvanje ide i svakodnevno prljanje šporeta koji je najbolje što prije očistiti kako se prljavština ne bi skorila. Umjesto da koristite neka od brojnih štetnih hemijskih sredstava, pokušajte pomoć da nađete u prirodi.

Limun i soda bikarbona

Limun sem što je sastojak mnogih pića odlično djeluje protiv masnoća. Soda bikarbona je odličan saveznik u borbi protiv bakterija. Kada se ove dvije namirnice pomješaju nastaje odlično sredstvo za čišćenje masnih površina. Pola šoljice sode bikarbone pospite po i okolo ringli, a nakon toga uzmite polovinu limuna i istrljajte šporet. Kada uklonite masne fleke, mokrom krpom sa špreta uklonite ostatke limuna i sode bikarbone.

Alkoholno sirće

Sipajte alkoholno sirće u bocu sa raspršivačem i naprskajte šporet. Ostavite da odstoji pola sata i nakon toga prebrišite ga mokrom krpom.

(NovostiMagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije