Kuća i vrt

Trikovi za osvježavanje doma

Trikovi za osvježavanje doma
Foto: Pixabay | Trikovi za osvježavanje doma

​Zaboravite na hemikalije za osvježavanje prostora.

Ako vam je dosadio miris hemikalija u vašem domu, pronašli smo savršenu alternativu. Pet jednostavnih trikova kako da na prirodan način vaš dom zamiriše kao iz snova.

Svijeća od vanile i kafe

Baš kao što joj govori ime, svijeću sa mirisom vanile stavite u posudica punu zrnaca kafe. Ova kombinacija osvježiće svaku prostoriju, a prigodna je za svako godišnje doba.

Šampon za suvo pranje

Osim što ćemo ga koristiti u svrhe u koje je namijenjen, šampon za suvo pranje kose eliminisaće neprijatne mirise u vašim cipelama. Jednostavno njime poprskajte unutrašnjost obuće naposredno prije obuvanja.

"Kuvani" mirisi

Ako želite uživati u istinskom mirisu zime jednostavno u posudu sa vodom stavite nekoliko krišaka pomorandži i jabuka, pa malo šipurka, cimeta...Pustite neka voda zakipi i sastojci se nakratko prokuvaju i uživajte u zimskim mirisima koji će vam obaviti dom.

Vrećice čaja

Čajne vrećice savršeni su osvježivači za male prostore poput ormarića i kuhinjskih elemenata. Zalijepite 3 ili više vrećice na vrata i nanesite kap eteričnog ulja na svaku kad osjetite da se počne gubiti prirodni miris bilja.

Osvježivač vazduha iz kućne pripreme

Kako biste ga napravili, potrebna vam je bočica sa prskalicom, destilovana voda, kašika sode bikarbone i 12 kapi esencijalnog ulja. Sve sastojke promiješajte, a možete ga koristiti i na tkaninama i tepisima.

 

(Magazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije