Kuća i vrt

Uredite dom u funky živahnom stilu

Uredite dom u funky živahnom stilu
Foto: N.N. | Uredite dom u funky živahnom stilu

Praćenje najnovijih trendova za uređenje enterijera može biti popriličan izazov. Svakako je najbolje biti vjeran sebi i svojim željama pa ih samo malo osvježiti novitetima. Kako bi proces preuređenja bio užitak, savjeti vrhunskih dizajnera enterijera poslužiće kao pomoć i inspiracija.

A jedan od savjeta je svakako uređenje doma u funky stilu - funky enterijeri su zapravo stimulativni prostori u kojima energija teče u mnogim pravcima, a istovremeno ostaje vjerna osnovnoj, individualnoj temi. Kada su ovi prostori u pitanju, tamno nikada ne izgleda dovoljno svijetlo, a nered nikada ne djeluje uredno i moderno. Umjetnost je ključna karakteristika stila dok je "oko za neobično" imperativ kako biste postigli pravi izgled.

Domovi u funky stilu pogodni su za one koji uživaju u pomjeranju granica. Ovo je stil koji ne prati nikakva posebna pravila i uglavnom crpi inspiraciju iz modernog dizajna. Žive, kontrastne boje, asimetrične linije i kreativne ideje su tipične karakteristike ovog dizajna.

Sloboda miješanja i usklađivanja elemenata obavezna je kako bi se pružilo više na kreativnom frontu, jer ukrasi poput jastuka različitih oblika, nijansi i tekstura mogu napraviti značajnu razliku u opremanju doma.

Sama riječ funky opisuje nešto što je nekonvencionalno i neobično, a jedna takva stavka su i tamni enterijeri koji djelimično podsjećaju na gotički stil, ali s onim neophodnim, misterioznim zaokretom. To, naravno, ne znači da su svi funky enterijeri obavezno mračni, ali se osnovni tonovi ovog trenda obično drže crne, sive i bijele boje, kojima se dalje dodaju kontrastne šare kako bi se stvorio osećaj dinamike.

Boje

Tamnije boje ne moraju da budu sinonim za sumornost, a prave boje mogu učiniti da vaš prostor izgleda elegantnije. Važno je zapamtiti da tamnije boje imaju sposobnost da učine prostoriju manjom, tako da je važno da dobro promislite o tome gdje ih postavljate. Ako više volite tamne zidove, uvjerite se da imate bijele ili svijetlosive dodatke kako biste dodali kontrast koji savršeno uspijeva u monohromatskim enterijerima. Primjera radi, industrijska svjetla su odličan fanki dodatak za bolje osvjetljenje u mračnim sobama, koje se inače savršeno kombinuju s metalnim završnim obradama.

Umjetnička djela

Umjetnička djela su idealan način da uljepšate enterijer. Bez obzira na to da li više volite savremenu umjetnost ili modernizovane grafite, postoji umjetničko djelo za svakoga. U zavisnosti od vrste stila koji tražite, odredićete koji stav ćete zauzeti prema umjetničkim djelima - da li želite da se odlučite za bijeli zid s umjetnošću u centru ili više volite pozadinu u industrijskom stilu sa ciglama u kombinaciji s grafitima?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije