Kuće i vrt

Uz jedan jednostavan trik vaše patike će izgledati kao nove

Uz jedan jednostavan trik vaše patike će izgledati kao nove
Foto: Ilustracija | Uz jedan jednostavan trik vaše patike će izgledati kao nove
N.N.

Kako bi obuća uvijek izgledala besprijekorno, potrebno je da je redovno održavate. Mnogi ljudi imaju problem sa održavanjem patika, jer ne znaju kako da ih dobro očiste, a da ih ne oštete.

Ako želite da vaša obuća uvijek izgleda čisto i uredno, onda vam je sigurno potrebno brzo i efikasno rješenje za održavanje i pranje.

Kako prati patike u veš mašini?

Glavni trik da vaše patike zablistaju je da veče prije pranja, sipate po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru, a onda ih isperite hladnom vodom.

Skinite pertle sa patika i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četke za čišćenje, pa ih stavite zajedno sa pertlama. Ubacite ih u mašinu.

U veš mašinu stavite peškire ili neku meku tkaninu koja je za pranje, kako se patike ne bi oštetile. Savjet je da ih perete na 30 stepeni, a u zavisnosti od mašine trebalo bi  program da traje od 30 do 40 minuta.

Izvadite patike iz mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer visoka temperatura može da je ošteti, prenosi Telegraf.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije