Kuća i vrt

Zagasiti tonovi gospodariće vašim domom

Zagasiti tonovi gospodariće vašim domom
Foto: N.N. | Zagasiti tonovi gospodariće vašim domom

Ove godine, kada su u pitanju boje i enterijeri, sve se vrtjelo oko nešto jače palete boja - živopisnih crvenih, modernih metalik nijansi i varijacija crnih akcent zidova. Za razliku od trendova u bojama za uređenje doma za tekuću godinu, 2020. godina donosi složene nijanse za enterijere i njihove neobične kombinacije.

Dizajneri firmi koje proizvode boje za uređenje enterijera objavili su koje će nijanse gospodariti narednom godinom - nove kombinacije boja čak i s minimalno namještenim i dekorisanim prostorom izgledaće vrhunski.

Ako planirate promjene i osvježenje svog doma u 2020. godini, neka enterijerom vladaju zagasite varijante zelene, smeđe, plave, bež ili crvene boje - bilo u obliku obojenih zidova, ključnih komada namještaja ili jastuka, prekrivača...

Od osvježavajućih plavih tonova do nježnih terakota nijansi, firme koje se bave proizvodnjom boja za dom povezuju potrebe potrošača, mentalne zahtjeve i digitalni napredak novog doba - a upravo je to inspirisalo mnoge odabire boja.

Nove kolekcije boja nude dovoljno raznovrsnosti s kojima se mogu uklapati svi stilovi, od tradicionalnih do modernih, a za razliku od drugih kompanija za proizvodnju boja, palete su kreirane, kako za stambeni tako i za poslovne prostore.

Jedna od paleta boja za 2020. godinu trebalo bi da spaja moderno i tradicionalno. Urbana i moderna paleta slojevitih, mekanih pastelnih paleta će biti sjajan izbor za uređenje doma ili komercijalnih prostorija.

Jedna od kolekcija boja namijenjena je modernim, toplim prostorima, a boje su posebno dizajnirane za prostore za uslužne djelatnosti, kao što su restorani i hoteli, i sjajno će se spajati sa rustičnim uređenjem inspirisane egzotičnim putovanjima koji reflektuju prirodne pejzaže.

Paleta boja bazirana na hladnim tonovima, kojom prevladavaju plavi i zeleni tonovi, pomoću kojih možete kreirati umirujuće okruženje, preporučuje se za zdravstvene ustanove.

Nijansa kineski porculan

Pored niza predstavljenih paleta boja, dizajneri uređenja enterijera složni su u tome koja će boja dominirati u 2020. godine. Riječ je o specifičnoj nijansi imena kineski porculan, koja predstavlja mješavinu kobaltne i prigušene plave boje.

Uz različita istraživanja koja opravdavaju ljekovita svojstva plave boje, sasvim je očekivano da je upravo nijansa kineskog porculana proglašena hit bojom 2020. godine u borbi sa često haotičnim i užurbanim stilom života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije