Kuća i vrt

Zavirite u sve kuće i stanove Romana Abramoviča

Zavirite u sve kuće i stanove Romana Abramoviča
Foto: N.N. | Zavirite u sve kuće i stanove Romana Abramoviča

Ovog puta, otkrivamo nevjerovatni portfolio nekretnina Romana Abramoviča, vrijedan skoro 400 miliona evra.

Tu su dvije prestižne adrese u Londonu, jedna na Karibima, francuski zamak i još mnogo toga. Naravno, tu je i njegova najnovija adresa u Tel Avivu, do koje je došao zbog problema sa vizom u Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi luxlife.

Skoro smo saznali da on pokušava da duplira životni prostor za svoju novu vilu. Zapravo, zdanje koje će biti pretvoreno u njegovu vilu sa dvanaest spavaćih soba je nekadašnji hotel koji je on platio oko 20 miliona evra.

Uprkos svojim problemima sa vizom, Roman Abramovič, koji vredi minimum devet milijardi evra, i dalje posjeduje neke od najboljih nekretnina u Londonu. Tu je masivna vila u Kensington Palace Gardensu, koji se inače još naziva i Milijarderski niz, kao i trospratni penthaus koji je kupio u ekskluzivnom stambenom bloku Chelsea Waterfront.

Pored toga, on posjeduje imanja širom svijeta, uključujući skijašku ložu u stilu Džejms Bonda i ranč u SAD-u, rajsku vikendicu na Karibima i zamak na jugu Francuske.

Kensington Palace Gardens – 140 miliona evra

Abramovič je kupio ovu vilu sa pentaest spavaćih soba 2009. godine, po cijeni od 101 milion evra. Kensington Palace Gardens je jedna od najpoželjnijih adresa u čitavom svijetu, a biznismeni poput Lakšmi Mitala i Vang Jianlina žive upravo ovdje.

Chelsea Waterfront – 35 miliona evra

Prošle godine, slavni ruski oligarh je odlučio da kupi najveći i najbolji stambeni prostor u ekskluzivnom dodatku londonskoj panorami. Njegov stan od 35 miliona evra prostire se na tri sprata i ima oko 600 m2 prostora.

Toranj u kom se penthaus nalazi biće gotov 2021.godine.
Toranj u kom se penthaus nalazi biće gotov 2021.godine.

Chateau de la Croe – 98 miliona evra

Ova velika vila na Cap d’Antibes, odnosno na Azurnoj obali, nekada je bila ljetnja vikendica vojvode od VIndsora, nakon što je odlučio da neće da se ženi američkom razvedenicom Valis Simpson. Vinston i Klementina Čerčil proslavili su svoju četrdesetu godišnjicu braka sa Vindsorima u ovom zamku 1948.godine.

Skijaški ranč u Koloradu – 20 miliona evra

2003. godine, čuveni Rus pokušao je da kupi čitav jedan skijaški grad. Njegov pokušaj je propao kada se pobunilo lokalno stanovništvo, ali to ga nije sprečilo da svom portfolio doda planinsko odmaralište 2008. godine.

Kuća od 1.400 m2 prostora dolazi sa kompletnim nameštajem
Kuća od 1.400 m2 prostora dolazi sa kompletnim nameštajem

St Bart's imanje – 60 miliona evra

Ovo imanje, poznato i kao Gouverneur Bay Estate, nalazi se u gustoj šumi i ima pristup privatnoj plaži i kristalno čistom Karipskom moru. Imanje od 70 hektara nekada je bilo u vlasništvu Dejvida Rokfelera, a dizajnirano je da izgleda kao balinežansko selo.

Beyonce i Black Eyed Peas su nastupali ovde tokom novogodišnjih zabava
Beyonce i Black Eyed Peas su nastupali ovde tokom novogodišnjih zabava

Tel Aviv Hotel – 19.27 miliona evra

Kupljen 2015. godine, ovaj hotel će po svemu sudeći, ukoliko se namjera Romana Abramoviča ostvari, dobiti duplo veće dimenzije i postati masivni dom za njega, zbog problema sa izdavanjem vize u Velikoj Britaniji.

Moskovska rezidencija – nepoznata vrijednost

Malo toga se zna o Abramovičevoj ruskoj vili. Postoje neke šture reference, ali nijedna zvanična slika se ne može naći na internetu. Takođe, njena lokacija je nepoznata, baš kao i njene dimenzije i cena. Po svemu sudeći, Roman Abramovič ima tri rezidencije u Rusiji, pored svog glavnog doma.

Megavila u Njujorku – nepoznata cijena

Pa, ovo je malo komplikovana priča. Kao što i sami znate, Abramovič je planirao da kreira najveću privatnu rezidenciju na Menhetnu, kombinujući tri kuće na Aper Ist Sajdu. Četvrta kuća je takođe kupljena, kako bi se pridružila i ostalima.

Ove četiri kuće su kupljene po cijeni od 96 miliona evra tokom protekle tri godine, dok je još jedna kuća nekoliko ulica dalje takođe dio njegovog portfolia. Ipak, u septembru ove godine, Abramovič je prodao svoje četiri kuće koje su jedna do druge svojoj bivšoj supruzi, Daši Žukovoj, po cijeni od 91.4 miliona evra.

Veruje se da će Roman Abramovič živeti u kući koja se nalazi nekoliko ulica dalje.

Fyning Hill imanje – 20 miliona evra

Ovo je još jedan nekadašnji Abramovičev dom koji je otišao u ruke bivše supruge. Imanje smješteno u zapadnom Saseksu mjeri 425 hektara i bilo je dio brakorazvodne nadoknade koju je Abramovič morao da da svojoj drugoj ženi, Irini Maladini.

Pogledajte galeriju!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije