Putovanje

Nude 17.000 KM da se preselite u njihov grad na godinu dana

Nude 17.000 KM da se preselite u njihov grad na godinu dana
Foto: Ilustracija | Nude 17.000 KM da se preselite u njihov grad na godinu dana

TULSA - Tulsa nudi 10.000 dolara, odnosno nešto više od 17.000 KM onima koji su spremni da odu raditi u taj grad u američkoj saveznoj državi Oklahomi na period od godinu dana, piše CNBC.

Da biste bili razmatrani za ovu finansijsku naknadu, trebate biti stariji od 18 godina, morate imati posao (koji možete obavljati iz bilo kojeg dijela svijeta povezanog internetom), biti spremni preseliti se u roku od šest mjeseci te vam treba biti dozvoljen rad u Sjedinjenim Američkim Državama.

I to nije sve.

Odabrani kandidati moći će se preseliti u novouređene stanove Tulsa Arts Districta te plaćati samo 33 odsto od realne cijene najamnine. Režije će biti besplatne prva tri mjeseca.

Za potrebe posla dobićete besplatno članstvo u firmi 36 Degrees Northu, koje vam osigurava mjesto za obavljanje posla, konferencijske dvorane za sastanke, Wi-Fi i druge poslovne pogodnosti.

Glavni cilj ovog programa je da se privuče kreativna i tehnološki potkovana radna snaga u Tulsu koja želi da oživi preduzetnički duh među svojim stanovnicima.

Grad će najprije krenuti s manjim grupama od 10 do 15 osoba, te s vremenom proširiti program na 300 radnika na razmjeni, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Odabrani kandidati odmah će dobiti 2.500 dolara (4.300 KM) za troškove preseljenja. Svaki mjesec će im na račun biti uplaćivano po 500 dolara (841 KM), a na kraju isteka ugovora od godinu dana biće im isplaćeno preostalih 1.500 dolara (2.570 KM).

Provjerite na stranicama Tulsa Remote programa šta se sve traži i da li imate šanse osvojiti ovu poslovnu priliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije