Putovanje

Turisti rizikuju živote zbog dobre fotografije

Turisti rizikuju živote zbog dobre fotografije
Foto: Screenshot/Instagram realkingandrew | Turisti rizikuju živote zbog slave na Instagramu

Mnogi turisti rizikuju živote slikajući se na nesigurnim lokacijama na Novom Zelandu, sa željom da naprave savršenu fotografiju za Instagram.

Anavhata je prelijepa plaža koja je udaljena 50 kilometara od grada Oklanda, a sve češće turisti zanemaruju oznaku “privatnog vlasništva” kako bi pozirali na ivici litice koja je visoka 54 metra.

Baz Kronfeld, jedan od čanova porodice koja je vlasnik zemljišta na ovoj plaži od 1926. godine, tvrdi da je nesreću teško izbjeći, posebno što su posjetioci često omamljeni alkoholnim pićima.

"Ako pređu preko ivice, neće preživjeti. Nevjerovatno je da se to već nije dogodilo", tvrdi Baz.

Porodica Kronfeld, koja ima kuću pored plaže, kaže da je ovo područje bilo mirno do prije otprilike pet godina, prenosi "The Guardian".

Zatim je iznenada došlo do dolaska neželjenih posjetilaca nakon što su „tajni“ bazeni na plaži počeli da se pojavljuju na društvenim mrežama. Predstavljeni su kao skriveni dragulj i "najbolje čuvana tajna Oklanda".

Tokom ljeta ovo mjesto svakog dana posjeti od 30 do 40 ljudi koji žele da naprave što bolju fotografiju u prirodi, a neki su spremni čak da vode ljubav. Nerijetko, vlasnici zemljišta ovdje zatiču i smeće.

Baz otkriva da je u jednom danu istovremeno izbacio čak 23 osobe koje su se kupale u prirodnom bazenu.

"Mnogi posjetioci tvrde da imaju pravo da se kupaju i ljute se kada od njih zatraže da napuste lokaciju", kaže Baz i dodaje de se tuča između osoba koje krše zakon i članova porodice često jedva izbjegne.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije