Činjenice moraju pobijediti predrasude

N.N.

U trenutku kada svijet prolazi kroz najveću zdravstvenu krizu u posljednjih 100 godina, kredibilitet, značaj i povjerenje u zdravstvene institucije skoro da dostižu svoj istorijski maksimum. Dok se svaka odluka kriznih štabova sluša i analizira sa posebnom pažnjom, a svjetska javnost sa nestrpljenjem iščekuje vakcinu protiv COVID-a, donijeta je još jedna odluka, koja će sasvim sigurno mijenjati tok javnog zdravlja, iako je pala u sjenku pandemije. A donijela ju je upravo jedna od tih institucija, čija se stručnost, naročito u kriznim trenucima, smatra bespogovornim autoritetom - američka Agencija za hranu i lijekove (FDA).

Vrati na vijest

Komentari 0

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".