Kineski virus: Koliko bismo trebali biti zabrinuti?

Virus, dosad nepoznat naučnicima, koji uzrokuju tešku bolest pluća otkriven je u kineskom gradu Vuhan i u dvije druge države.

Zašto ne smijete ignorisati upalu sinusa?

Imate česte glavobolje, otečeni ste i ne možete da dišete na nos, ali nemate nikakve druge simptome gripe i prehlade? Možda zato što se i ne radi o njima. Često je ...

U bolnici "Srbija" urađena složena operacija jetre

ISTOČNO SARAJEVO - U bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu poslije sedam godina urađena je veoma složena i zahtjevna operacija na jetri, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ...

Naučnici: Novi kineski virus zaraziće stotine ljudi

Novi kineski virus zaraziće stotine ljudi, a broj do sada zaraženih je mnogo veći nego što je prikazano u zvaničnim podacima, rekli su naučnici BVC-iju.

Smog guši vitamin D

Zagađen zrak koji udišemo mnogostruko šteti našem zdravlju. Bosanskohercegovački gradovi (Sarajevo, Zenica, Tuzla, Lukavac, Kakanj, Prijedor i mnogi drugi) spadaju trenutno u ...

Misteriozna upala pluća - novi SARS?

VUHAN - Misteriozna virusna upala pluća u Kini počinje da odnosi živote, a prenesena je i u okolne zemlje, navode kineske zdravstvene vlasti.

Vodom od bijelog luka ojačajte imunitet za sedam dana

Laboratorijske studije su pokazale da sirovi bijeli luk ubija bakterije, snižava lipide u krvi i potencijalno snižava krvni pritisak.

Kako se riješiti stresa?

Radni dan često je teško podnijeti smireno i s osmijehom. S vremena na vrijeme svi mi jednostavno želimo pobjeći od stvarnosti i obaveza koje svakodnevno moramo obavljati.