Hercegovački Viking unikatima osvaja svijet

Bojana Petković

TOMISLAVGRAD - Inspiracija za izradu unikatnih sjekira potekla je prije tri godine od serije "Vikinzi" o hrabrim nordijskim ratnicima koji su u svojim slavnim borbama, osim sjekira, koristili mačeve i štitove, a koje također izrađujem, kazuje Stipe Pleić iz duvanjskog sela Stipanjić, kod Tomislavgrada, koji umjetničkom tehnikom pirografija na drvetu ukrašava ove rukotvorine od drveta.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Rade

Za domace kuoxe 100 km a za dijasporu 100 e.
Tipicni nacin razmisljanja magarca.

Odgovor
spasoje.krkanovski

Popisam mu se s duda na ovu tzv. umjetnost. Od mene moze dobiti milokliz e ne 100 km za ovo smece.
Da proba sa kamama i "srbosjecima" mozda mu i krene prodaja u Zapadnoj Ercegovini i matici Rvatskoj. Naviklo je to da ubija kamama i maljevima pa to ti je.