Sedam mana koje imaju samo natprosječno inteligentni ljudi

O ovoj temi pisao je Business Insider i otkrio kojih sedam loših karakteristika se može vezati samo za one iznadprosječne.

Najstarija porodilja u Kini: Sa 67 godina dobila djevojčicu

Kako prenose lokalni mediji, 67-godišnja žena iz istočne Kine postala je najstarija porodilja u zemlji, pošto je 25. oktobra, rodila djevojčicu.

Tragična priča "najljepše žene filmske istorije"

Holivudska glumica Džin Tirni smatrana je najljepšom ženom u filmskoj istoriji, ali jedan tragičan događaj promijenio joj je život iz korijena.

Preminula najstarija Ruskinja u 123. godini

Najstarija stanovnica Rusije Tanzilija Bisembejev iz Astrahana preminula je u 123. godini, a njenoj sahrani prisustvovalo je cijelo selo, saopštili su lokalni zvaničnici.

13 stvari koje niste znali o Džeki Kenedi

Od kada je postala prva dama Amerike počeo je njen privatni pakao, a nažalost niz tragičnih događaja nije prestao ni nakon onog najtragičnijeg - kada su joj ubili muža.

Sve desetke u indeksu profesora i guslara iz Srebrenice

SREBRENICA - Dušan Pejić iz Srebrenice student je generacije na Univerzitetu Istočno Sarajevo i najbolji student Katedre za srbistiku Filozofskog fakulteta na Palama od ...

Osvojio 200.000 dolara dok je išao na posljednju hemioterapiju

Muškarac iz Sjeverne Karoline, koji boluje od raka, osvojio je 200.000 dolara kada je kupio srećku na putu ka posljednjoj hemioterapiji.

Malim eksperimentima djeci pomozite da razvijaju znanje

Svijet nauke ne mora biti bauk. A predrasuda o "dosadnim naučnicima" i učenju najbolje se može razbiti na praktičan način. Probudite u vašem djetetu malog istraživača jer ...