Veliki psi u šetnji samo s brnjicom i na kratkom povocu

BANJALUKA - Pas već vijekovima važi za najboljeg čovjekovog prijatelja, ali nerijetko se desi da zbog neodgovornosti vlasnika ili nepažnjom ljudi ovaj ljubimac napadne i ...

Mađari od ruske i američke ugrožene vrste stvorili hibrid ribu

Mađarski naučnici objavili su u maju u časopisu Džins da su slučajno stvorili hibrid dvije ugrožene vrste, koji su nazvali "riba".

Psi u 94 odsto slučajeva nanjuše osobu zaraženu virusom korona

HANOVER - Obučeni psi sa preciznošću od 94 odsto mogu da nanjuše da li neka osoba ima virus korona - pokazalo je istraživanje njemačkih naučnika iz Hanovera.

Fantastičan snimak kita u blizini Luštice

Kotorski Institut za biologiju mora objavio je video-snimak na kome se vidi kit perajar u moru, na udaljenosti od jedne milje ispred Ponte Veslo na Luštici.

Rijetka vrsta leopard žabe otkrivena u centralnoj Arizoni

Jedna rijetka vrsta leopard žabe nedavno je pronađena u američkoj saveznoj državi Arizona, van svog uobičajenog staništa.

Orangutanska rođendanska proslava

Velika zakuska priređena je u zoo-vrtu u Pertu u dijelu sa orangutanima. Povod je bio veliki jubilej Sekare, stanovnice vrta koja slavi 30. rođendan.

Psi napali srnu u šumi, spasili je migranti

Migranti koji borave u privremenom prihvatnom centru Blažuj su primijetili povrijeđenu srnu u šumi u okolini centra i reagovavši brzo, spasili je.

Medvjed prošetao starim vlašićkim putem

Nakon buđenja iz zimskog sna medvjedi su odlučili šetati magistralama što je vrlo neobično znajući da oni baš i ne vole susrete s ljudima.

Polarni medvjedi će nestati do 2100.

Polarni medvjedi će biti istrebljeni do kraja vijeka ukoliko se ne učini više za borbu protiv klimatskih promjena, predviđa studija.

Slatki buldog nova zvijezda društvenih mreža

Ovaj preslatki pas ili kako piše na njegovom Instagram profilu mali bulldog će ukrasti vaša srca.

Ples delfina u Bokokotorskom zalivu

Igra delfina postala je gotovo uobičajena slika duž cijele Jadranske obale, a najnoviji snimak objavljen na portalu RTCG je iz Orahovca nadomak Kotora.

Kako ostati smiren kada u šumi sretnete radoznalog medvjeda

Grupa planinara u Meksiku uspela je da ostane toliko smirena da je čak snimila i selfi sa radoznalim medvedom koji im je prišao na šumskoj stazi.

Poplave usmrtile nekoliko nosoroga u Indiji

LONDON - Najmanje 100 životinja, među kojima je oko osam nosoroga, uginulo je u nedavnim poplavama koje su pogodile nacionalni part Kaziranga u Indiji.

Porodica odselila, pas prešao 100 kilometara da se vrati kući

Ženka labradora stara četiri godine završila je 60 milja daleko od svog doma (oko 97 kilometara), i to u kući u gradu Losonu (Misuri) u kojoj je prije dvije godine živjela ...

Sedam zanimljivosti o mačjim brkovima

Veoma su simpatični i na prvi pogled, a kada još znate da su brkovi mačkama najbolji alat kada je riječ o čulima, komunikaciji i koordinaciji, e onda možemo reći da nisu ...