Novosti

Aston Martin u borbi protiv preprodavača automobila

Aston Martin u borbi protiv preprodavača automobila
Foto: Ilustracija | Aston Martin u borbi protiv preprodavača automobila

Šef Aston Martina je jasno poručio kako će na svaki pokušaj preprodaje njihovog najekstremnijeg bolida adekvatno reagovati.

U pitanju je Valkyre, poznat i kao AM-RB 001. Automobil je to koji donosi sve najbolje iz Aston Martina i Red Bull racinga, ali i vjerojatno najbolje što cjelokupna autoindustrija može dati u domenu drumskih trkača.

Zbog izuzetnog interesa za automobil u Astonu su otvorili listu narudžbi. Kako se radi o limitiranom broju primjeraka jasno je kako će ovaj Aston biti itekako tražena roba. Tu se za cijenu neće pitati, a to bi u prevodu značilo potencijalno veliku zaradu za svakog kojim ima rezervaciju za automobil.

Osim ako ga uhvate ljudi u crnom iz Aston Martina. U tom slučaju će trenutno biti izbrisan s liste narudžbi, ali će mu i trajno biti zabranjen pristup u slučaju ponude nekih novih specijalnih modela. Upravo je to na društvenim mrežama rekao i čelni čovjek Aston Martina Endi Palmer.

Podsjećanja radi, Aston Martin će proizvesti svega 150 primjeraka od čega će njih 25 biti u trkaća verziaj. Hibridni pogon uključuje Cosworthov 6.5 V12 atmosferski dijamant i elektromotor, a ukupna snaga će prelaziti 1.100 KS. Cijena je veća od 3 miliona evra.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije