Sunce razotkrilo mnoge arheološke lokacije

Najtoplije ljeto u Britaniji u posljednjih nekoliko decenija otkrilo je takozvane tragove u usjevima /cropmarks/ širom zemlje koji ukazuju na arheološke lokacije različite ...

Vreline u narednih pet godina

LONDON - Naučnici putem novog sistema prognoze predviđaju da će period između 2018. i 2022. godine biti neuobičajeno topao, sa većom vjerovatnoćom ekstremne temperature.

Temperatura Jadrana raste za 0,6 stepeni godišnje

Prosječna temperatura vode u Jadranskom moru svake godine poraste za 0,6 stepeni Celzijusovih, saopštio je Institut za biologiju mora u Kotoru.

"Gikil" nije dobio ekološku dozvolu

SARAJEVO - Ministarstvo okoline i turizma Federacije BiH /FBiH/ odbacilo je zahtjev za izdavanje ekološke dozvole postrojenju hemijske i koksne industrije "Gikil" iz Lukavca.

Britanski muzej vraća ukradene predmete

​Britanski muzej vratiće osam arheoloških predmeta, starih oko 5.000 godina, koji su opljačkani u Iraku nakon pada Sadama Huseina.

Zemlji prijete vrućine nezabilježene 1,2 miliona godina?

Zadržavanje temperatura na 1,5 do 2 stepena iznad predindustrijskih nivoa moglo bi da bude mnogo teže nego što se do sada mislilo, pokazala je nova studija.

Upozorenje Kantonalnog tužilaštva Tuzla: GIKIL godinu i po radi bez ...

TUZLA - "Global ispat koksna industrija Lukavac" (GIKIL) godinu i pol radi bez okolinske dozvole, upozoreno je na konferenciji za novinare Kantonalnog Tužilaštva Tuzla.

Otopio se najviši vrh Švedske

Glečer na švedskoj planini Kebnekaise toliko se otopio na ljetnjim temperaturama da više nije najviši vrh u toj zemlji.