Svjetski dan bez automobila, biciklijada u mnogim gradovima Srpske

​BANJALUKA – Evropska sedmica mobilnosti završava se danas kada se obilježava "Dan bez automobila".

Masovni pomor ribe u jezeru Koronija

SOLUN - U jezeru Koronija na sjeveru Grčke došlo je do masovnog pomora ribe usljed suše i pada nivoa vode, rekli su zvaničnici.

U Australiji veliki protesti protiv klimatskih promjena

KANBERA - Desetine hiljada demonstranata okupilo se na protestima širom Australije, na dan globalnih demonstracija u kojima se zahtjeva akcija za zaštitu planete od klimatskih ...

Uginulo više hiljada riba u jezeru Koroneja

Više hiljada uginulih riba isplivalo je na obali jezera Koroneja na sjeveru Grčke zbog visoke temperature i niskog vodostaja, saopštile su danas vlasti.

Reciklirano više od 20.000 tona guma

BEOGRAD - U Srbiji je reciklirano više od 20.000 tona guma u prvih šest mjeseci ove godine, saopštilo je danas Udruženje reciklera Srbije.

Na tibetanskoj visoravni zarobljeno 15 odsto svjetskog leda

ZAGREB - Na tibetanskoj visoravni, u podnožju planinskog lanca Meili i planinskog vrha Kavakarpo, na 6.740 metara nadmorske visine, zarobljeno je 15 odsto svjetskog leda.

Da li Sunce utiče na klimatske promjene?

Velika većina naučne javnosti (97%) smatra da se klimatske promjene, posmatrane od početka industrijske revolucije, dešavaju i da je glavni uzrok za to povećana koncentracija ...

Grna Gora od naredne godine bez plastičnih kesa?

PODGORICA - Vlada Crne Gore priprema nacrt zakona o otpadu koji predviđa potpunu zabranu plastičnih kesa, a očekuje se da će biti usvojen do kraja godine.