Testiraju legendu o čudovištu u Loh Nesu uzimanjem DNK uzoraka

VELINGTON - Naučnici će DNK analizom uzoraka vode iz škotskog Loh Nesa pokušati da razjasne dugogodišnju legendu o postojanju čudovišta "Nesi" u tom jezeru.

Rim na dnu liste prema percepciji čistoće

Rim se nalazi na dnu liste u istraživanju Evrostata u kojem su građani odgovorili na pitanje koliko je čist njihov grad.

Tesline baterije snabdijevaju cijeli grad u Belgiji

Veliki sistem baterija, koji služi za sprečavanje poremećaja i nedostataka u snabdijevanju strujom, kao i za stabilizaciju elektroenergetskog sistema, pušten je u rad ove ...

Turizam prijeti da uništi Duginu planinu u Peruu

Dugina planina ili Vinicunca, kako je nazivaju Peruanci, krajolik je koji oduzima dah zbog svojih prekrasnih boja. U ovom slučaju priroda je kao prava slikarica oslikala ovo ...

Nakon niza potresa erupcija vulkana na Havajima

HONOLULU - Nove erupcije vulkana Kilauea na Velikom ostrvu u američkoj saveznoj državi Havaji izbacile su lavu u visinu od 30 metara i uništeno je nekoliko kuća.

Zemlja se otvorila na Novom Zelandu

Na farmi na Novom Zelandu otvorila se spektakularno velika rupa, dužine dva fudbalska terena i duboka kao šestospratna zgrada.

Indijski gradovi najzagađeniji u svijetu

NJU DELHI - Deset indijskih gradova su vodeći na listi od dvadeset najzagađijih u svijetu, navodi se u novim podacima Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/.

Zagađenje vazduha odnese sedam miliona života godišnje

Oko sedam miliona ljudi umre na godišnjem nivou od posljedica zagađenja vazduha, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u najnovijem izvještaju.