Ukrali pijesak sa plaže, prijeti im 6 godina robije

Jednom paru iz Francuske koji je uhvaćen sa 40 kilograma pijeska u automobilu kada je odlazio sa Sardinije prijeti zatvorska kazna od 6 godina.

Žene u Saudijskoj Arabiji sada mogu da putuju same

​Svijet je obišla vijest da je Saudijska Arabija dozvolila ženama da putuju same, ali uprkos određenim promjenama u toj državi, na snazi je ostalo još dosta zabrana.

Grad u kome niko nije umro već 69 godina

Osim što nosi titulu najsjevernijeg naseljenog grada na svijetu, norveški grad Longierbajen, koji se nalazi na Svalbardu, poseban je po još nečemu.

Nova pravila za izdavanje planinarskih dozvola za Mont Everest?

Planinari koji žele da se popnu na Mont Everest trebali bi prvo pokazati da su iskusni penjači, preporuke su radne grupe koji savjetuju nepalsku vladu.

Džošua drveće bi moglo da nestane do 2070.

​Drveće Džošua - najneobičnija i najslavnijia biljaka američkog jugozapada - preživjelo je kao vrsta tokom 2,5 miliona godina u nepristupačnoj pustinji Mohave.

Zavirite u čarobni antički grad Liciang u podnožju Himalaja

Antički grad Liciang, star oko 800 godina, koji se nalazi na jugozapadu Kine, u samom podnožju Himalaja, svojom arhitektonskom teksturom, prirodnim ljepotama i romantičnom ...

Crna Gora proglašena zvijezdom Mediterana

Prema ocjeni Evropske komisije za putovanja, Crna Gora je zvijezda Mediterana u prva tri mjeseca ove godine, jer je, prema evropskim statističkim podacima, ostvarila rast ...

"Balkana" je mjesto gdje se traži spas od vrućine

MRKONJIĆ GRAD - Turistički centar "Balkana" kod Mrkonjić Grada danas je, uslijed velike vrućine, posjetilo nekoliko hiljada ljudi koji su uživali u kupanju, sunčanju i ...