Devet najmoćnijih motora koji postoje danas

Ne možemo da damo odgovor za stvari koje se dešavaju iza zatvorenih vrata spavaće sobe, i ne govorimo o ogromnim motorima u još ogromnijim automobilima - već o normalnim ...

Može li plin u motor sa direktnim ubrizgavanjem?

Sve više savremenih automobila ima benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem. Ova vrsta ubrizgavanja pravi problem vozačima koji žele da ugrade plin.

Testirali mogućnosti električnog Porschea na pisti nosača aviona

Od premijere električnog Porschea Taycana dijeli nas još jedan dan, a njemački proizvođač je uoči debija svog prvog modela na struju odlučio da izvede zanimljivu atrakciju ...

Bugatti Chiron dostigao brzinu veću od 490 km/h

Iako je iz Bugattija poručeno da ih ne interesuju rekordi, Chiron Sport je u Njemačkoj postao novi kralj brzine.

Pogledajte kako izgleda kada vozite 420 kilometara na sat

Maksimalna brzina Bugattijevog modela Chiron Sport bila je tek još jedan podatak na papiru, a sada je po prvi put neko izvan ove fabrike odlučio da je testira u stvarnosti.

Svako koliko treba mijenjati određene dijelove na autu?

Na učestalost zamjene dijelova na kolima ne utiče samo broj pređenih kilometara, već i model i godište automobila, kao i sam način vožnje.

Tehnologija 5G čini automobile pametnijim, a putovanje sigurnijim

Tehnologija zasnovana na 5G, koja bi mogla automobile učiniti pametnijim, a putovanje sigurnijim mogla bi stići na ulice već 2022. godine, piše cnet.com.

Corsa prvi električni reli auto

Opel je predstavio reli verziju novog električnog hatchbacka Corsa-e i tako postao prva kompanija koja je kupcima ponudila električni reli automobil.