Mogućnosti

Lynk & Co Z10 nudi domet od 573 km za samo 15 minuta punjenja

Lynk & Co Z10 nudi domet od 573 km za samo 15 minuta punjenja
Foto: CarForLife/Youtube/Printscreen | Lynk & Co Z10 nudi domet od 573 km za samo 15 minuta punjenja

Lynk & Co je na globalnom predstavljanju održanom u Stokholmu predstavio svoje električno vozilo naziva Z10.

Ova limuzina nudi domet od preko 800 km sa jednim punjenjem te može za samo 15 minuta punjenja prijeći 573 km.

Lynk & Co Z10 nastavlja dizajnerski stil ovog automobilističkog brenda. Vozilo nudi prostranu i prozračnu unutrašnjost sa dužinom većom od 5 metara, kao i međuosovinskim razmakom većim od 3 metra. Lynk & Co Z10 dolazi u atraktivnim opcijama boja kao što su Fluid Gray, Morning Blue i Morning Red.

Z10 je prava zvijer i po pitanju performansi. Zahvaljujući svojoj 800V platformi i SEA arhitekturi, ovo vozilo može prijeći preko 800 km sa jednim punjenjem što znači da čak ni duga putovanja nisu problem sa ovim automobilom. Pomenimo i da Lynk & Co Z10 ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,5 sekunde.

Unutrašnjost Lynk & Co Z10 jednako je impresivna. Ima 15,4-inčni ekran osjetljiv na dodir, AR-HUD head-up ekran i pametni kokpit koji podržava Flyme Auto. Uz funkcije ventilacije, grijanja i masaže na prednjim i stražnjim sjedištima svako putovanje može biti ugodno. Vozilo je opremljeno AMD S2000 čipom za koji se navodi da ima 1,8 puta veću procesorsku snagu od Qualcomm Snapdragona 8295.

Z10 je takođe ambiciozan i u autonomnoj vožnji jer je opremljen Lidarom i NVIDIA Orin-X čipom te podržava funkcije NOA (Navigacija na autopilotu) koje ne zahtijevaju kartu pri velikim brzinama. Lynk & Co Z10 kombinuje visoke performanse, luksuz i naprednu tehnologiju u jednom vozilu, a početna cijena automobila će biti otprilike 27.600 dolara.

(Računalo.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije