Starlink internet je dostupan u 32 zemlje

SpaceX-ova satelitska internet usluga Starlink sada je dostupna u 32 zemlje svijeta, objavila je kompanija.

Stiže Nokia premijum telefon, pod nazivom Nokia N73?

Kompanija HMD Global, koja proizvodi Nokia telefone, već neko vrijeme nije proizvela flegšip telefon pod Nokia brendom.

Apple ukida kultni iPod brend nakon više od 20 godina

Apple je najavio da ukida svoj muzički plejer, iPod Touch, dovodeći time do kraja liniju uređaja koja je po mnogima napravila revoluciju u načinu na koji ljudi slušaju ...

Samsung je kreirao novi 200MP senzor za kamere

Samsung je u septembru prošle godine predstavio 200MP ISOCELLL HP1 senzor za kamere, ali ga nije iskoristio ni na jednom od svojih telefona do sada.

Sony prodao skoro 20 miliona PS5 konzola

PlayStation 5 je do sada prodat u 19,3 miliona primjeraka. Kao i obično, ovo je samo mjera koliko konzola Sony može da proizvede. Potražnja još uvijek daleko nadmašuje ...

Qualcomm odložio objavu sljedećeg premijum čipseta

Sugerisalo se da bi Qualcomm mogao da objavi Snapdragon 8 Gen 1+ čipset tokom maja, ali sada poznati dojavljivač ističe da se to neće desiti.

Pojavile su se moguće cijene za AMD-ove osvježene grafičke karte

Pojavio se slajd koji u velikoj mjeri potvrđuje datum objave i cijene za AMD-ovu "RDNA 2 Refresh", ažuriranu RX 6000 seriju grafičkih kartica.

Budući pametni kućni uređaji vjerovatno će biti bez ekrana i ...

Svakodnevni materijali vaše kuće mogu zadržati i sakriti buduće pametne uređaje tako da se bolje uklapaju kada ih ne koristite.

Pametni telefoni - 5G u većini na tržištu

Prema ranijim predviđanjima, 5G mobilni telefoni, trebali su tokom 2023. godine da budu u većini odnosno da imaju preko 50% udjela na tržištu. Međutim, početak tekuće ...

Najjači evropski superkompjuter stiže u Barselonu

Barselona će novim superkompjuterom Mare Nostrum 5, čija se instalacija očekuje do kraja ove godine, povratiti vodeću poziciju na evropskoj mapi superkompjutera.

Novi standard za brzine procesora će biti 6GHz

Kasnije tokom ove godine Intel planira da objavi novu generaciju desktop procesora, pod nazivom "Raptor Lake", a biće to kompanijina 13. generacija procesora.

Evropski parlament odlučio: Isti punjač za sve uređaje

Odbor za zaštitu potrošača Evropskog parlamenta usvojio je direktivu kojom se uvodi jedinstveni punjač za sve elektronske uređaje.

Novi iPhone 14 će imati prednju kameru sa autofokusom?

Sljedeći iPhone uređaji mogli bi da imaju poboljšanu prednju, odnosno "selfi" kameru, sa mogućnostima autofokusa i širim otvorom blende, prema predviđanju poznatog ...

Zaključani AMD Ryzen 7 5800X3D ipak overklokovan preko 5,1GHz

Mnogi su bili iznenađeni kada je AMD objavio da Ryzen 7 5800X3D procesor neće moći da se overklokuje.

iPhone 14 bi mogao imati opciju satelitskog povezivanja u hitnim ...

Na jesen ove godine, američka kompanija Apple bi trebalo da predstavi svoju iPhone 14 seriju. Do sada su kružile razne glasine o iPhone 14 modelima i sada ih se pojavljuje još.