Sony već prodao rekordnih 7.8 miliona konzola PS5

Za nešto više od pet mjeseci, uprkos svemu što se trenutno događa, Sony je prodao 7,8 miliona PlayStation 5 jedinica.

Novi MacBookovi sa Apple M2 čipom već u 2021.

Iako je Appleov najnoviji M1 MacBook Pro star manje od šest mjeseci, kompanija očigledno radi na sljedećoj generaciji laptopa, kojeg će pokretati M2 čip, navodi se u ...

Kako produžiti životni vijek laptopa?

Ako ste imalo slični 218 milijuna ljudi, koji su kupili laptop u 2020. godini, vjerovatno se pitate koliko dugo će vas služiti te može li mu kako produžiti životni vijek ...

Samsung napravio RAM od čak 512 gigabjta

Korejski gigant Samsung napravio je RAM od čak 512 GB, što je prva memorija na svijetu sa prostorom za toliku količinu podataka.

Qualcomm ulazi na gejming tržište

Kompanija čiji procesori pokreću najveći broj Android telefona, Qualcomm, planira da sljedeće godine predstavi svoju prvu gejming konzolu.

Slovenija dobija jedan od najmoćnijih superkompjutera na svijetu

Najveći superkompjuter u Sloveniji i jedan od najmoćnijih na svijetu Vega, isporučen je Sloveniji i biće instaliran u Institutu za informacione nauke u aprilu.

Znate li najvažnije Windows prečice na tastaturi?

Ko mnogo vremena provodite za računarom, ne treba mu mnogo da shvati koliko prečice na tastaturi mogu biti dragocijene da bi se brže i efikasnije obavio posao.

Dronovi u Gani dostavljaju vakcine protiv koronavirusa

Širenje koronavirusa je primoralo brojne zemlje da koriste više načina za borbu protiv pandemije, a u Gani se upotrebljavaju dronovi za bržu isporuku vakcina.

Osam studija sada i zvanično u vlasništvu kompanije Microsoft

Kupovina koja je ozvaničena još u septembru prošle godine, i koja je uzdrmala gejming industriju, sada je zvanično dobila sva potrebna zelena svijetla i privedena je kraju.

Uskoro ćemo banane koristiti za upravljanje video-igrama

Sony je podnio zahtijev za patent pod nazivom "sistem i metod za generisanje korisničkih unosa za video-igru" koji bi trebalo da omogući igračima da koriste uobičajene kućne ...

Sony osmislio sistem koji pretvara bilo koji predmet u džojstik

Gejmeri dobro znaju da je jedna od potrošnih komponenti svake igraće konzole - džojstik ili kontroler.

Novi gejmerski telefon: 18GB RAM-a

Uskoro se očekuje da kompanija Asus predstavi svoj novi gejmerski telefon - Asus ROG 5. Na Geekbench platformi su se već pojavili neki detalji o ovom modelu.

Sony sprema novi uređaj

U periodu za nama izgleda kao da Sony nije bio pretjerano zainteresovan za svoj Playstation VR hardver, već se više fokusirao na druge stvari, poput PS5 konzole.

Zašto najčešće dolazi do pada Windows operativnog sistema

Kad se dogodi pad operativnog sistema na računaru, tek tada ćemo se zainteresovati za uzroke tog problema i zapitati se kako da u budućnosti spriječimo slične scenarije.

Najbolji gejmerski telefon stiže u martu

Telefon koji će obradovati sve ljubitelje video-igara mogli bismo da vidimo i ranije nego što se očekivalo. U pitanju je Asus ROG Phone 5, koji bi vrlo lako mogao da postane ...