Ove biljke pospješuju varenje, ubrzavaju cirkulaciju i utiču na rad ...

Takozvane prokinetičke biljke potpomažu varenje tako što olakšavaju prolaz sadržaja kroz crijeva, a među njima su dvije najefikasnije.

Ublažite proširene vene uz pomoć domaće kupke

Proširene vene su jedna od čestih posljedica poremećaja cirkulacije. U osnovi, to je karakterističnije za žene, ali se javlja i kod muškaraca. Uopšteno govoreći ...

8 jednostavnih načina za jačanje imuniteta

Ako želite poboljšati imunitet, možda se pitate kako pomoći svom tijelu u borbi protiv bolesti koje mu prijete.

Nutricionista otkrio koja dva napitka pomažu mršavljenju

Uskoro nam dolaze praznici, a sa praznicima ide i ukusna, kolarična hrana kojoj rijetko ko može da odoli. U ovom periodu većina ljudi pokušava da zadrži trenutnu kilažu ili ...

Zimske bolesti disajnih organa: Evo koji su simptomi i kako ih izbjeći

Tokom pandemije kovida-19 smo se uvjerili koliki je značaj mjera lične higijene i pojačanog opreza u prevenciji infektivnih respiratornih bolesti.

Ove dvije biljke pospješuju varenje, ubrzavaju cirkulaciju i utiču na ...

Takozvane prokinetičke biljke potpomažu varenje tako što olakšavaju prolaz sadržaja kroz crijeva, a među njima su dvije najefikasnije.

Čaj od lovorovog lista pomože kod kašlja

Iako se lovorov list pretežno koristi kao dodatak jelima, ne treba zanemariti činjenicu da je ta biljka izuzetno ljekovita.

Četiri namirnice idealne ako imate problema sa anemijom

Malaksalost, vrtoglavica, glavobolja ili gubitak snage najčešći su simptomi malokrvnosti. Ako imate neki od ovih simptoma najbolje bi bilo da se javite ljekaru.

Pet načina da izbacite višak vode iz organizma

Nakupljena voda u organizmu često nas može dovesti u zabludu da imamo koji kilogram viška, pa se nameće pitanje kako se riješiti viška tečnosti u organizmu i koje su ...

Raste broj zaraženih HIV-om u Srpskoj, dvoje umrlo

BANJALUKA - U Srpskoj je u porastu broj oboljelih od AIDS-a, odnosno zaraženih HIV-om, a u prethodnih godinu dana prijavljena su 22 nova slučaja.

4 savjeta za jačanje imuniteta

Prehlade, crijevne i ostale virusne bolesti možda su izostale u zadnje dvije godine zbog nošenja maski, održavanja fizičkog razmaka i ostalih pandemijskih ograničenja, no ove ...

Vježbe koje bi mogle ublažiti bol teniskog lakta

Teniski lakat može biti prilično neugodan. Riječ je o stanju koje se javlja kada se upale tetive na vanjskom dijelu lakta.

Istraživanje: Novi lijek za Alchajmera usporava napredovanje ali ima ...

Eksperimentalni lijek lekanemab pokazao se kao potencijalni lijek za Alchajmerovu bolest, prema novim istraživanjima koja su objavljena u Nju Ingland Žurnalu Medicine, ali ...

Savjeti iz Hemofarma: Brza detoksikacija organizma

Trovanje hranom, pićem, akoholom ili iznenadna dijareja mogu se dogoditi bilo kome, bilo kada i bilo gdje.

5 najboljih zimskih čajeva, griju i liječe

I dok polako tonemo u zimu pripremajući se na sve veći minus napolju, većina će nakon dolaska kući poželjeti topli napitak.