Evo kolika je zaista razlika između jeftinih i skupih kočionih diskova

Održavanje automobila može da bude skupo, pa zato mnogi vozači prave kompromis sa cijenom određenih dijelova kao što su kočione pločice.

Šta Rusi rade da ih ne bi pratio maler za volanom

Prema anketi kompanije Ford, 43% ruskih vozača vjeruje u "dobar znak" i "loš znak", a 16% za svaki slučaj postupa po principu "valja se, ne valja se".

Zašto je bolje kočiti lijevom nogom - iako su vas učili suprotno

Postoji jako velika šansa da vam je na časovima vožnje instruktor govorio da nikada ne kočite lijevom nogom.

Brojke ne lažu: Žene su bolji vozači nego muškarci

Žene već decenijama bije reputacija da su gori vozači od muškaraca, ali novo istraživanj došlo do potpuno drugačijeg zaključka.

Kako paliti auto sa starijim akumulatorom po zimi?

Dolazi zima, a s njom tradicionalno i problemi s akumulatorima. Hladnoća i vlaga pokupe dio energije pa je svako paljenje vozila sa starijim akumulatorom svojevrsna lutrija.

7 automobila koji izgube više od polovine vrijednosti nakon 5 godina

Istraživanje koje je sproveo sajt iSeeCars.com otkrilo je da prosječni automobil u Americi izgubi gotovo polovinu svoje vrijednosti nakon 5 godina.

Da li dizelaše moramo voziti svaki dan da se motor ne pokvari?

Da smo ovo pitanje postavili prije nekoliko godina, odgovor bi definitivno bio "da". Ali stvari su se znatno promijenile.

Obavezan alarm u sjedištima za djecu

RIM - Italijanske vlasti od danas zahtijevaju od roditelja djece mlađe od četiri godine da ugrade uređaje za alarm u sjedišta automobila, kako se ne bi događalo da se djeca ...