Na bh. tržištu pronađene dvije hodalice i trotinet opasni za djecu

Na tržištu BiH pronađene su dvije hodalice i trotinet čija upotreba predstavlja ozbiljan rizik od povreda za djecu, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Hoće li Rusija pokriti deficit nafte u svijetu

Deficit koji može nastati na tržištu nafte zbog situacije u Saudijskoj Arabiji može biti pokriven iz komercijalnih naftnih rezervi, rekao je novinarima ministar energetike ...

Zbog napada u Saudijskoj Arabiji cijene nafte porasle i do 19 posto

Cijene sirove nafte dostigle su najvišu tačku u posljednja četiri mjeseca usljed dva napada dronovima na saudijska naftna polja, koji su se dogodili u nedjelju, piše BBC.

Kralj kosmodiska prodao jednu od najpoznatijih regionalnih kompanija

LJUBLJANA - Kralj kosmodiska i jedan od najbogatijih Slovenaca Sandi Češko prodao je svoj udio u firmi Studio moderna holdings (SM).

Njemačka ograničila "Sjeverni tok", Rusija sprema odgovor

BERLIN - Njemačka kompanija "Opal Gastransport", operator gasovoda Opal, ograničila je za "Gasprom" pristup tranzitnim kapacitetima gasovoda.

Kako su poslovale pivare u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Pivare u BiH ne mogu se pohvaliti naročito dobrim prvim polugodištem 2019. godine, izvještava Indikator.ba.

Prointer osnovao IT kompaniju u Sarajevu

​Prointer ITSS Sarajevo od danas posluje kao nova kompanija na IT tržištu u Bosni i Hercegovini. Nakon Banjaluke, u Prointeru osnivanjem firme i u Sarajevu planiraju da ...

Novo mjesto okupljanja u gradu: U Brčkom otvoren BRAVO CAFFE

BRČKO - Za svoju 20. godišnjicu postojanja kompanija MINGOS svojim sugrađanima poklanja novo mjesto okupljanja u gradu.