Cijene nafte u blagom porastu

LONDON - Cijene nafte danas su u blagom porastu pred sastanak Organizacije proizvođača i izvoznika nafte (OPEK) i njihovih saveznika u nedjelju, 4. decembra.

Bingo nastavlja sa investicijama na području Kalesije

KALESIJA - Na području općine Kalesija Bingo je započeo sa radom davne 2006. godine. Od tada do danas brojne su investicije ove kompanije u općinu, a današnjim otvorenjem ...

Dolar na 16-nedjeljnom minimumu prema konkurentima

Dolar se kreće danas blizu 16-nedjeljnog minimuma prema korpi glavnih valuta, evro je stabilan, dok je juan na putu da ostvari najveći nedjeljni rast od 2005. godine.

Otvoren poziv za učešće u projektu "NFT for Women"

U okviru pilot projekta "NFT for Women", kojeg razvija Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske zajedno sa UN Women u BiH, otvoren je javni poziv za bh. umjetnice svih ...

Indeks cijena hrane opao u novembru

Agencija UN za hranu saopštila je da je u novembru zablježen manji pad indeksa svjetskih cijena, nakon što je u martu dostigao rekordno visoku vrijednost.

Novi udar na džepove potrošača u Srpskoj: Jaja opet poskupljuju

BANJALUKA, GRADIŠKA - Novo poskupljenje konzumnih jaja u Srpskoj očekuje se s prvim danima decembra, a prema riječima naših sagovornika jaja će biti skuplja od sedam do deset ...

Nafta skuplja pod uticajem mjera u Kini

Cijena barela nafte porasla je danas za oko dva dolara nakon što je Kina ublažila epidemiološke mjere u dva velika grada, dok je dolar oslabio prema drugim valutama nakon ...

Hrvati navalili na kovanice evra

Portparol Hrvatske pošte, Krešimir Domjančić, komentarisao je navalu građana na pakete kovanica evra, koji se od danas mogu kupiti po cijeni od 100 kuna.

Odobren izvoz 24.000 tone peleta iz Srbije do kraja januara

Vlada Srbije odobrila je kvotu za izvoz peleta do kraja januara u iznosu od 24.000 tone, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Blokiran 101.831 račun poslovnih subjekata

SARAJEVO - U BiH je do početka decembra blokiran 101.831 račun poslovnih subjekata, što je više za 115 u odnosu na početak novembra, objavila je Centralna banka BiH.

Gorivo u RS pojeftinjuje pet do deset feninga

BANJALUKA - Dizel i benzin na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj bi u narednim danima trebali da pojeftine za pet do deset feninga po litru.

Trivić: Pekarski proizvodi od danas skuplji za pet odsto

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić rekao je Srni da su pekarski proizvodi od jutros skuplji u prosjeku za pet odsto.

Poskupljuje gas u Srbiji od januara

Cijena gasa za domaćinstva u Srbiji od 1. januara biće veća u prosjeku za 11 odsto, navodi se u novom cjenovniku koji je objavilo preduzeće "Srbijagas".

Nizozemska gradi dvije nove nuklearne elektrane

Nizozemska vlada planira izgradnju dvije nuklearne elektrane u pokrajini Zelant na jugozapadu zemlje, čija izgradnja bi trebalo da bude završena u narednih deset godina, rekli ...

CNN uručuje otkaze zaposlenima

Direktor CNN Kris Liht obavijestio je zaposlene u internom memorandumu da je u toku uručivanje otkaza, navodi se u elektronskoj pošti u koju je Rojters imao uvid.