Zombiji prvi put stižu u "Modern Warfare" (VIDEO)

Kreatori igrice "Call of Duty" pronašli su način kako povezati priču "Modern Warfare" igara sa zombijima. Ne pitajte zašto - morali su!

Poznata lista igara koje od sutra donosi "Xbox Game Pass Core"

Od četvrtka (14. septembar) će Xbox Live Gold službeno postati "Xbox Game Pass Core", a pretplatnici će osim pristupa mrežnom multiplejeru dobiti početni katalog od 36 igara.

Pucačina "XDefiant" će malo kasniti s izlaskom

Izvršni producent Ubisoftove besplatne pucačine "XDefiant" najavio je malo odgađanje lansiranja igre zbog komplikacija u komunikaciji sa PlayStation i Xbox platformama.

Lara Croft stigla u "Call of Duty" (VIDEO)

Lara Croft od sada je operativka u "Call of Duty" i to se ne sviđa ni fanovima "Tomb Raidera" ni pristalicama "Call of Dutyja".

Predstavljen Žan-Klod Van Dam u Mortal Kombatu 1 (VIDEO)

Kreator Mortal Kombata gostovao je u popularnoj emisiji Hot Ones gdje je objasnio kako je došlo do angažmana Žan-Klod Van Dama za Mortal Kombat 1.

Preminuo čovjek koji je dao glas Kreš Bandikutu

Brendan O'Brajan, koji je dao nekoliko originalnih glasova u igrama Kreš Bandikut, preminuo je u 60. godini.

Dupreeh i Magisk napuštaju Astralis, dolaze K0nfig i BlameF

Astralis je jutros potvrdio da će ekipu napustiti legende Piter ”Dupreeh” Rasmusen, Emil ”Magisk” Reif, kao i trener Dani ”Zonic” Sorensen, a da će na njihovo mjesto ...

PGL Major: Vitality, Virtus Pro i NIP osigurali plasman u četvrtfinale

Juče se odigrao posljednji dan druge faze CS:GO Majora, nakon koje smo se oprostili još od tri ekipe, dok su Vitality, Virtus Pro i Ninjas in Pyjamas uspjeli da zauzmu ...

Facebook je prvi put popularniji nego YouTube u jednom gejming segmentu

Facebook usmjerava svoje napore ka tome da vrati mlađu publiku, a najnoviji podaci StreamLabsa kompaniji daju dodatni razlog za optimizam, bar kada je u pitanju jedan ključni ...

Fortnite samo ove godine uzeo 5,1 milijardu dolara od igrača

Najpopularnija onlajn igra na svijetu je ove godine zaradila 5,1 milijardu dolara od oko 300 miliona korisnika koji u prosjeku potroše oko 17 dolara u igri.

PGL Major: Astralis pred eliminacijom

Počela je druga runda i to sa još jednim velikim iznenađenjem u kojem je Astralis ponovo glavni akter. Najuspješnija ekipa u istoriji CS:GO-a je izgubila od Entropiq-a sa ...

Zvijezda Astralisa potpisala novi četvorogodišnji ugovor

Odlaskom Daniela ”device” Rica, počele su mnoge priče o budućnosti čuvene petorke Astralisa.

Legendarni PES prestaje da postoji, evo šta dolazi poslije njega

Japanska kompanija Konami objavila je da se popularna video-igra PES (Pro Evolution Soccer) ukida i da njihova dugogodišnja fudbalska serija dobija novo ime i pravac. PES će ...

Srbija se na eEURO 2021 bori za 100.000 dolara

E-selekcija Fudbalskog saveza Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo eEURO 2021 kao prvoplasirana iz svoje kvalifikacione grupe.

Xbox kontroler firme Expert Casting vrijedi skoro 90.000 dolara

Neki gejmeri su malo više izbirljivi kada je njihova oprema u pitanju. Upravo za takve, napravljen je poseban Xbox kontroler, koji otprilike košta kao i neki luksuzni automobil.