eSport i igrice

Capcom potvrdio da stiže novi "Resident Evil"

Capcom potvrdio da stiže novi "Resident Evil"
Foto: Twitter / Printscreen | Capcom potvrdio da stiže novi "Resident Evil"

​Izdavačka kuća Capcom službeno je potvrdila kako je u izradi nova igra iz serijala "Resident Evil", na kojoj radi redatelj "Resident Evil 7" igrice.

Niko nije sumnjao u glasinu da je novi "Resident Evil" u izradi, ali sada to imamo crno na bijelo. Iz Capcoma su službeno potvrdili kako rade na onome što bi trebalo biti "Resident Evil 9".

“Bilo je stvarno teško odlučiti što ćemo raditi nakon 'Resident Evila 7'. Ali, našao sam ideju i iskreno rečeno mislim da je značajna. Ne mogu još podijeliti nikakve detalje, ali nadam se da ste uzbuđeni", poručio je Capcomov, Koši Nakaniši, inače redatelj "RE7".

Ako je vjerovati dosadašnjim glasinama, igra koja je sada "Resident Evil 9" u razvoju je već duži niz godina i zapravo je trebala biti "Resident Evil 8". Međutim, u Capcomu su svojevremeno odlučili kako "Resident Evil Village" neće biti spin-of igra nego dio glavnog serijala (RE VIII-age) pa je trenutni projekt postao deveti dio serijala, navodno s najvećim razvojnim budžetom u istoriji "Resident Evila".

Kružila je i glasina da bi igra mogla napraviti zaokret prema formatu otvorenog svijeta, ali to za sada nije potvrđeno ni demantovano, prenosi "HCL".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije